13 restaurants ofereixen el menú gastronòmic de La Cuina del Cim i Tomba

El col·lectiu de la Cuina Tradicional Tossenca i l’Ajuntament han presentat, aquest dimecres, la dissetena edició de la campanya gastronòmica de La Cuina del Cim i Tomba que es podrà degustar a tretze restaurants de la vila durant el mes de setembre.

L’origen del cim i tomba està estretament vinculat a la tradició marinera de Tossa. Un plat que antigament cuinaven a bord dels seus vaixells els pescadors quan sortien a pescar. La recepta combina verdures, peix i s’acompanya d’allioli. Actualment, s’elabora amb peixos com el rap, el rom o turbot, el bacallà i la rajada o bastina.

El menú consta d’un primer plat, el cim i tomba de segon, i uns postres. La forquilla de preus varia en funció de l’establiment i va dels 32 als 46 euros. Cada menú s’acompanya d’una entrada per visitar el Museu Municipal de Tossa i el Museu del Far.

El primer cap de setmana de setembre, Tossa també celebra la Botiga al Carrer per dinamitzar el comerç local.

Unes activitats que pretenen allargar la temporada turística.

Els restaurants que ofereixen La Cuina del Cim i Tomba són el Bahia, Can Carlus, Can Pini, Castell Vell, El petit de Can Carlus, L’Ajustada, Mestre d’Aixa, Minerva, Sa Barca, Sa Muralla, Túrsia, Víctor i Victòria.

Un sector de la restauració que, conjuntament amb l’Ajuntament, han aprofitat la presentació d’aquest dimecres per a fer balanç de com ha anat fins ara la temporada turística en el sector de la restauració, una temporada absolutament atípica per la pandèmia.

Les sensacions són bones perquè gràcies a la campanya promocional “Retroba’t amb Tossa” i l’arribada de més turisme de proximitat s’ha assolit un 76% d’ocupació en restauració respecte dels mesos de juliol i agost de l’any passat.

Altres indicadors com el control dels vehicles estacionats als aparcaments municipals, també han mostrat que el turisme de proximitat ha crescut respecte en els mateixos mesos de l’any passat.

 

  Imatge