Gales Emmascarades a Anglès amb una gran participació

Anglès ha viscut unes Gales atípiques per la Covid-19, però la participació ha estat excel·lent perquè grans i petits no s’han volgut perdre les propostes culturals, musicals i infantils que l’Ajuntament i les entitats de la vila, amb la col·laboració de diverses empreses del municipi, han mantingut per celebrar la Festa Major 2020 d’una manera segura i complint estrictament les mesures relacionades amb la pandèmia.

Enguany, també s’ha fet una aposta per la contractació d’artistes dels pobles del voltant o de les comarques gironines.

La majoria de les activitats s’han celebrat a la Plaça Martí Esteba del Parc de la Font del Canyo amb un aforament màxim de gairebé 350 persones.

El mal temps ha obligat a cancel·lar algunes activitats. La voluntat de l’Ajuntament es recuperar les que es puguin durant la Festa del Remei el segon diumenge d’octubre.

La programació ha arrancat dijous al vespre. S’ha llegit el pregó de les Gales 2020 a càrrec dels Serveis Sanitaris del CAP Dr. Ramon Vinyes de la població i, amb la presència de les autoritats locals, s’ha fet un reconeixement als professionals i persones que durant l’Estat d’Alarma van treballar de manera altruista i desinteressada per ajudar a les persones que ho van necessitar.

Divendres, sota l’organització del Teatre Bambolina Anglès, la companyia MAÇAteatre – Aula de Teatre de Maçanet de la Selva ha presentat al Polivalent la divertida obra de teatre “Volta i Volta” una adaptació de la coneguda obra “Pel davant i pel darrera” sota la direcció de Jordi Ferragut.

Una comèdia que convida al públic a entrar a l’assaig i l’estrena d’una obra de teatre plena de contratemps, embolics, situacions caòtiques i personatges tant humans com esperpèntics.

També s’ha representat un esquetx de la pel·lícula “Que bella és la vida” titulat “El regal que tenies per mi” d'Arnau Boix i M. Àngels Salavedra.

Dissabte, a la tarda, la quarantena de veus i músics del multitudinari Cor Gospel Girona, formació nascuda l’any 2014 i una de les més importants en el seu gènere, han omplert la Plaça Martí Esteba d’alegria, positivisme, danses i espirituals.

A la nit, la Sala de Ball dels Jubilats ha acollit el Concert de Gales amb l’actuació de Pep i Maria José Quartet que han amenitzat la vetllada amb ritmes variats però que el públic només ha pogut escoltar des de la cadira perquè a causa de la pandèmia no es permet el ball.

I a la mitja part, s’ha fet la presentació dels candidats a Pubilla i Hereu 2020. Enguany, s’han presentat al concurs Pia Bonadona Puigdemont, Íria Caballé Vilà i Júlia Casals Cullell i Sergi Cañabate Ros, Albert Julià Sureda i David Rubio Lavado.

Des de mitjans agost i fins a la celebració de les Gales, els veïns i veïnes d’Anglès majors de 10 anys i empadronats a la vila, han pogut escollir el seu hereu i pubilla preferit.

Un altre dels plats forts de les Gales és la música en directe per cloure cada jornada i, aquest any, només per escoltar o moure l’esquelet assegut a la cadira. Cada nit, han passat per l’escenari ritmes i formacions de diversos gèneres per agradar a tota mena de públics com Nana’s, Grup Cyan i La Jet Set. Aquests dos últims grups s’han repartit la sessió de Concert Jove.

La Festa Major d’Anglès, que els seus orígens es remunten a l’edat mitjana, a les festes que organitzaven els senyors del Castell, s’ha tancat dilluns amb un gran piromusical que s’ha llençat a l’aparcament del Centre de Dia, en el barri de Cuc.

 

  Imatge