Comença un curs escolar incert i atípic marcat pels protocols de la Covid-19

Mascareta obligatòria a les entrades, sortides i zones comunes, distància de seguretat, grups estables per evitar que els nens i nenes es barregin, presa de la temperatura i rentatge de mans freqüent, un accés diferent per a cada grup, arribades a l’escola esglaonades o la implantació d’estrictes protocols de funcionament a l’interior del centre.

Reduir al màxim el risc de contagi de la Covid-19 s’ha convertit en una de les assignatures més importants del curs que acaba de començar entre la comunitat educativa.

A l’Escola de Riudellots de la Selva s’han creat onze grups estables i cada grup estable té un tutor o tutora estable i dos o tres mestres temporals que entren a l’aula complint les mesures de seguretat.

Cada cicle està situat en una zona diferent de l’escola i s’han habilitat quatre portes diferents per a la recepció i recollida dels alumnes. A cada curs se li ha assignat una porta diferent.

A l’hora del pati, cada grup estable té un espai assignat i el laboriós protocol que s’ha dissenyat també regula l’ús i funcionament de lavabos, passadissos, aules, del menjador, de les classes d’educació física, del servei d’acollida, del comportament de les famílies, la neteja i desinfecció i les mesures de protecció, entre altres aspectes.

Aquest dimarts, l’alcaldessa, Montserrat Roura, ha assistit a una reunió amb representants del món educatiu de la zona.

Les famílies s’han adaptat en els nous protocols conscients de la importància de complir-los fil per randa, encara que no sigui fàcil, i amb incertesa i neguit per com avançarà el curs.

Per a conscienciar, informar i resoldre dubtes de les famílies, també s’han programat reunions telemàtiques.

A l’Escola de Riudellots de la Selva hi estudien alumnes dels cicles d’infantil, inicial, mitjà i superior.

 

  Imatge