Art x Arbúcies a la Gabella d’Arbúcies

De finals de juliol, dins els actes de la Festa Major, i fins diumenge passat, una dotzena d’artistes arbuciencs i arbucienques han exhibit en el Museu Etnològic del Montseny, La Gabella, les seves obres de pintura, fotografia, dibuix i escultura.

Aquesta ha estat la segona vegada que junts convoquen una col·lectiva d’art amb obres de la col·lecció de cada artista per a mostrar la diversitat artística d’Arbúcies.

Sota el títol ‘Art x Arbúcies’ i promoguda pel mateix museu, aquesta vegada la mostra ha reunit creacions d’Elisa Caro, Manel Grau, Josep Guiolà, Jose Medina, Marco Antonio Miranda, Rufi Mulero, Margarida Noguera, M. Antònia Pastells, Dolors Pratsevalls, Maite Tarrés, Quicu Samsó i Josep M. Vilaplana.

Pràcticament tots i totes ja van participar en la col·lectiva de l’any 2019, que va reunir una vintena d’artistes. El canvi de residència a altres poblacions i la falta de motivació a causa de la situació actual han estat les raons per les quals ha baixat la participació en aquesta edició 2020.

Per a cadascun d’ells, la seva passió per l’art és el mitjà d’expressió que utilitzen per acostar l’activitat creativa a tota la població, tal com explica, Maite Tarrés, llicenciada en Belles Arts, professora durant molts anys a l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot i que ha realitzat exposicions individuals i col·lectives a Barcelona, Girona, Olot i altres municipis. L’any 1976, va començar a participar en la mostra col·lectiva d’artistes local.

Tres dels artistes que han exposat a la Gabella també han presentat obres que són el reflex de les experiències i inquietuds que han viscut durant el confinament.

Des de l’àrea de Cultura destaquen la gran qualitat de la vida cultural i artística del municipi i la voluntat de donar-la a conèixer.

La mostra ha format part del cicle d’exposicions temporals que acull el Museu Etnològic del Montseny, que també ha adaptat la seva activitat als protocols d’higiene i seguretat relacionats amb la Covid-19.

 

  Imatge