La coral de Riudellots recupera l’activitat perquè és una teràpia de salut

A finals de juny, la coral Les Veus del Cric de Riudellots de la Selva va recuperar la seva activitat després d’estar aturats tres mesos i mig a causa de la pandèmia i el període de confinament.

Amb l’aixecament de l’Estat d’Alarma, la formació va decidir reprendre la seva activitat aplicant les recomanacions d’higiene i seguretat de la Federació Catalana d’Entitats Corals per a una pràctica coral saludable davant la Covid-19.

La guia d’higiene i prevenció de les corals estipula que les persones malaltes o amb símptomes no han de participar en els assajos, una bona higiene de mans i l’ús de mascaretes, evitar el contacte físic entre persones i mantenir una distància de seguretat, no compartir partitures, instruments ni equips i assajar en un espai adequat, amb una superfície proporcional al nombre d’assistents a l’assaig.

En el cas de les actuacions amb públic, també han d’elaborar un pla de prevenció de riscos.

Malgrat totes aquestes dificultats, els i les cantaires de la coral van decidir recuperar les seves trobades perquè cantar junts és una teràpia de salut.

Tal i com expliquen ells mateixos, és un temps d’esbarjo i retrobament.

Amb la normativa Covid-19, la manera d’assajar i preparar els concerts ha canviat força i un dels principals inconvenients és cantar amb la mascareta posada.

Al final de l’assaig, l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, i el president de la coral, Xevi Dilmé, ha dirigit unes paraules d’agraïment i d’ànim a la Coral.

L’alcaldessa també ha lamentat que la primera actuació que havien de fer des de l’inici de la pandèmia, dins la programació de la Festa Major, s'ha cancel·lat per la situació sanitària. A mitjans agost, l’Ajuntament va decidir suspendre totes les activitats per evitar contagis.

 

  Imatge