Brunyola celebra aquest cap de setmana la Fira de l’Avellana

Amb el mes d’octubre arriba una de les fires més tradicionals de la tardor a la Selva, la Fira de l’Avellana de Brunyola que, a causa de la pandèmia, s’adapta a la situació sanitària i presenta un programa d’activitats reduït.

La presentació ha tingut lloc aquest dijous a l’Auditori Josep Irla de Girona amb la presència de l’alcaldessa de Brunyola, Anna Mascort, el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, i el conseller de Cultura de la institució comarcal, Pere Fernàndez i Elisabet Sánchez, directora dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

La fira es fa coincidir amb la campanya de collita de l’avellana i amb vint-i-sis edicions vol continuar donant visibilitat a l’avellana, el producte d’excel·lència de Brunyola i Sant Martí Sapresa, així com projectar el municipi arreu de la comarca i en el mapa de Catalunya.

Durant la presentació han explicat que el programa d’enguany s’ha adaptat a les restriccions vigents i se seguiran tots els protocols per a la celebració d’actes i espectacles a l’espai públic.

Els productors de la comarca també oferiran en els visitants la possibilitat de degustar l’avellana local i comprar-ne.

La directora dels serveis territorials ha destacat l’esforç que fa el sector agroalimentari per abastir a tota la població de productes de proximitat i de la màxima qualitat.

La fira començarà dissabte al migdia amb la inauguració de l’esdeveniment amb l’assistència de diverses autoritats.

A la tarda, s’han organitzat visites guiades al castell de Brunyola a càrrec de Lourdes Serra amb grups reduïts. La jornada s’acabarà amb el 4t sopar popular a la plaça de Brunyola amb un espectacle d’humor i música en directe.

Diumenge, serà el dia més intens amb noves visites guiades al castell de Brunyola, una missa amb acompanyament musical, audició de sardanes amb la Principal de l’Escala i la fira es tancarà amb una Cantada d’Havaneres amb Els Pescadors de l’Escala amb rom cremat per a tots els assistents.

Afegir que, fora del cap de setmana de la fira, el dissabte 10 d’octubre, s’ha organitzat el 14è Concert Avellana Jove amb un sopar a la fresca i els concerts de Pelukass i Miquel del Roig.

 

  Imatge