Gran suport institucional i popular en el projecte

Moltes famílies han assistit aquest dissabte a la tarda a la presentació del llibre solidari “Set amigues i un robatori misteriós a Egipte” que han escrit entre set amigues de l’escola Les Alzines de Girona.

La presentació s’ha dut a terme al pati de La Casa de la Paraula amb limitacions d’aforament i mesures de seguretat per la pandèmia. Ha anat a càrrec de Mariona Serra, una de les autores, i la il·lustradora del llibre, Georgina Torra. Totes dues de Santa Coloma.

Amb la il·lusió de recaptar diners per ajudar a l’Hospital Amic de Sant Joan de Déu, Ariadna Bosch, Ariadna Vila, Núria Rosón, Ceci Cuadrado, Clàudia Cantó, Berta Parra i Mariona Serra van decidir convertir la seva amistat en una gran aventura literària que va néixer a l’aula d’informàtica de la seva escola, durant el curs passat.

Només amb deu anys, les set alumnes de cinquè de primària, es van posar a escriure aquesta història de vuitanta-quatre pàgines que va sortir a la llum per Sant Jordi i que s’emmarca en el gènere de la narrativa juvenil.

Les noies van conèixer el projecte Hospital Amic durant l’ingrés d’una de les set amigues en el centre hospitalari. D’aquí va sortir la idea de destinar tots els beneficis del llibre a fer més positiva l’estada dels nens i nenes.

Un exemple de solidaritat, amistat i treball en equip que tothom lloa.

La presentació d’aquest dissabte ha estat una gran mostra del suport institucional i popular que té el projecte i les seves autores, que ja han venut, aproximadament, mig miler d’exemplars i ja han avançat que ja estan treballant en una nova aventura amb el mateix grup d’amigues com a protagonistes.

La presentació l’ha conduït el filòleg i professor, Joan Casalprim, i les dues protagonistes han estat acompanyades per una àmplia representació de les institucions de la comarca com l’alcaldessa de Santa Coloma, Susagna Riera, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, Mireia Mitjavila, el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu o el conseller de Cultura de l'ens comarcal, Pere Fernández.

 

  Imatge