El retrat sota la mirada de grans artistes de totes les èpoques

Durant tot el mes d’octubre i l’1 de novembre, la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners acull l’exposició ‘Retrats’, que està formada per més d’una vintena d’obres que pertanyen en el fons d'art de l’Ajuntament i obres cedides temporalment del llegat de Jesús de Vilallonga.

La inauguració de la mostra ha tingut lloc aquest divendres amb l’assistència de l’alcaldessa, Susagna Riera, i la regidora de Cultura, Mireia Mitjavila.

‘Retrats’ convida a l’espectador a caminar entre una àmplia llista d’autors i autores de diferents estils, tècniques i èpoques, i moltes peces inèdites, que exemplifiquen l’evolució i la riquesa del gènere del retrat.

La mostra reuneix grans noms i referents de l’art local, nacional i internacional dels camps de la pintura, el dibuix i l’escultura com Josep Maria Fontanet, Glòria Morera, Josep Beulas, Axel Rodríguez, Jesús de Vilallonga, Joan Junceda, Juli Borrell, Ramon Martí i Alsina, Modest Cuixart, Rosselló, Joan Brotat, Carme Navarra Pruna, Francesc Pausas, Jaume Muxart, Josep Granados Llimona, Rafael Griera, Josep Maria Subirachs i Karel Appel.

I els temes són diversos. Des de retrats de personatges cèlebres vinculats a Santa Coloma; autoretrats i retrats familiars que els artistes van realitzar en moments molt concrets de la seva vida i que permeten una aproximació íntima a la seva biografia; retrats de models, característics dels treballs fets als estudis, i, finalment, els retrats imaginaris, variant que permet explorar una mirada més fantasiosa i especulativa de la representació humana.

La inauguració s’ha acompanyat de l’explicació de Joaquim Cantalozella.

L’exposició es pot visitar fins a l’1 de novembre, cada dia de la setmana, menys el dimarts i el diumenge a la tarda que la Casa de la Paraula està tancada.

 

  Imatge