En marxa la votació dels projectes de Pressupostos Participatius 2020

A causa de la pandèmia, en el mes d’abril, l’Ajuntament de Riudellots de la Selva va haver de frenar el procés de Pressupostos Participatius.

Des del 9 d’octubre i fins al pròxim 30 d’octubre, el procés està en marxa novament i els majors de setze anys i empadronats a la població, poden votar els projectes que s’han inclòs en aquesta edició dels Pressupostos Participatius pels quals, el consistori ha reservat una partida de 280.000 euros.

En total hi ha vint-i-set propostes dividides en quatre grans blocs: la via pública, la cultura i l’ensenyament, joventut i esports i, finalment, pagesia i medi ambient.

Els veïns i veïnes poden votar mitjançant la plataforma participacio.riudellots.cat o lliurant la butlleta de votació a l'Ajuntament, l'Espai Jove, la Casa de Cultura i en el Pavelló municipal.

Ampliar la biblioteca municipal, soterrar el cablejat de serveis del carrer Catalunya, instal·lar llums a la pista per a practicar-hi esports i jugar, asfaltar la part de l'avinguda Països Catalans que passa pel costat de la Pineda per eliminar els bonys al carrer, renovar els patis de l’escola o moure i ampliar la capacitat de la parada de busos del mercat municipal són algunes de les propostes.

El sistema de votació s'anomena "cistella de la compra" i permet votar tantes propostes com es vulgui fins a esgotar l’import previst.

Cada proposta s’acompanya d’una explicació del projecte, una fotografia, el seu import i un mapa d’ubicació. D’entre les vint-i-set propostes que aspiren a ser executades, els ciutadans han d’incloure a la seva cistella els projectes que consideren més necessaris. Si la suma dels imports de tots els projectes que s’han afegit a la cistella supera els 280.000 euros, el sistema no permet afegir més propostes. Tampoc és obligatori esgotar tot l’import.

El procés de Pressupostos Participatius de Riudellots 2020 l’impulsa l’Àrea de Participació Ciutadana amb el suport de la Diputació de Girona. A la fase de presentació de projectes es va presentar 129 propostes, que posteriorment van passar un procés de validació tècnic. De les 129 només van quedar-ne 27 que ara se sotmeten a votació.

 

  Imatge