Conèixer el Castell de Montsoriu dins ‘La Tardor al Montseny’

Del 17 d’octubre fins al 22 de novembre, Arbúcies celebra la campanya d’experiències ‘La Tardor al Montseny’.

A causa de la pandèmia, l’Ajuntament amb la col·laboració d'empreses locals, ha decidit reconvertir la tradicional Fira de Tardor en un paquet de quinze activitats per a totes les edats i gustos. Experiències km.0, a l’aire lliure i totes vinculades al Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera.

Durant el primer cap de setmana, entre altres propostes, s’han organitzat diferents visites en el Castell de Montsoriu, que a mitjans estiu va estrenar la desena temporada des de la seva obertura, després d’un llarg període de restauració.

Fins a l’1 de novembre, el programa de la ‘Tardor al Montseny’ inclou sis dies de visites. El cap de setmana del 17 i 18 d’octubre, el cap de setmana del 24 i 25, i el dissabte 31 i el diumenge 1 de novembre.

Els participants tenen l’oportunitat de fer un viatge en el temps de més de cinc-cents anys d’història per a descobrir la manera de viure de la Catalunya feudal i tots els detalls de l’antiga residència dels vescomtes de Cabrera.

Considerat el castell gòtic més importat de Catalunya, la visita guiada al castell de Montsoriu és especialment recomanable per a famílies amb nens i nenes a partir de cinc anys. La visita guiada permet, per una banda, conèixer la història de Montsoriu, la seva estructura militar i de palau i, per l’altra, inclou aspectes més atractius per als infants com l’explicació de les llegendes que envolten Montsoriu i el seu entorn.

El Castell de Montsoriu es va començar a construir a partir del segle X, tot i que l’ocupació humana de la muntanya és molt més antiga, ja que s’hi ha trobat restes iberes. A partir del segle XI el castell fou residència dels antics vescomtes de Cabrera, família que convertí el castell en una veritable fortalesa a mitjans del segle XIV.

A partir de la segona meitat del segle XV, amb les guerres remences i l’allunyament dels vescomtes, el castell s’abandonà gradualment i entrà en decadència.

L’accés en el castell és gratuït pels menors de tretze anys. A partir d’aquesta edat, hi ha diferents tipus d’entrades i descomptes.

Les visites habitualment es fan en català i els grups són de, com a màxim, vint persones. També hi ha diferents horaris. Les reserves es fan a través la mateixa web del castell, Montsoriu.cat.

 

  Imatge