L’Ajuntament executarà 16 propostes triades per la ciutadania

El projecte que ha rebut més vots ha estat la renovació dels patis de l’escola. L’actuació consistirà en la col·locació de nou arbrat, una bassa, estructures amb troncs, dunes, cabanes i estructures de fusta, jocs d'aigua o es dibuixaran noves línies de joc a les pistes existents, entre altres millores.

La resta de projectes que s’executaran són, en l’àmbit de la cultura i l’ensenyament, fer millores en la Llar d’Infants, l’adquisició de llibres per ampliar el fons de la biblioteca i l’ampliació de l’equipament.

Des del punt de vista esportiu i de joventut, s’instal·laran llums a la pista esportiva per a practicar-hi esports i jugar, es comprarà material nou per a practicar atletisme, es construirà un parc de cal·listènia i s’instal·larà una tirolina a un parc del poble.

En via pública i medi ambient, s’instal·larà una minideixalleria urbana al centre del poble i un punt públic de càrrega per a vehicles elèctrics, està prevista la instal·lació de punts de llum per millorar la visibilitat en el camí asfaltat de Can Calvet entre l'Av. Girona i la urbanització Sector Ponent, es modificarà la ubicació de la parada de busos del mercat municipal i es dotarà de més capacitat, també s’arreglarà la vorera de davant dels semàfors del carrer Estació, es repintarà i es posarà més il·luminació al pas de vianants subterrani de la C-25 i es posarà una font a la zona d’esbarjo per a gossos de la Pineda.

Finalment, es col·locaran dues estelades a les rotondes d'entrada al poble.

El govern municipal entén que amb les bones dades de participació que s’han assolit durant el procés, els resultats són representatius de la voluntat del ciutadà i abracen un perfil prou ample de representació de la població.

Dels 280.000 euros que havia reservat el consistori, les setze propostes sumen un import estimat de gairebé 246.000 euros.

A la vora d’un 10% la població ja s’ha registrat en el portal de participació municipal, un fet que per l’àrea de Participació Ciutadana servirà, en futurs processos de participació, per mantenir un contacte més directe amb la ciutadania.

Recordem que el procés de Pressupostos Participatius 2020 es va ajornar a la primavera per la pandèmia i la voluntat de l’Ajuntament és que els projectes escollits s’executin, o com a mínim s’iniciïn, durant aquest any.

 

  Imatge