Wifi gratuït per a tots els habitants i visitants de Riells i Viabrea

Des del 19 de novembre, l’Ajuntament de Riells i Viabrea ha activat un nou servei municipal de wifi gratuït.

El projecte s’emmarca en el pla europeu, Wifi4EU, que vol fer arribar a tota la població resident a la Unió i visitants, accés a internet d’alta qualitat mitjançant punts d’accés de wifi gratuïts situats en espais públics.

La Comissió Europea subvenciona fins a 15.000 euros per posar en marxa el servei. Unes feines d’instal·lació dels punts d’accés, configuració i gestió del portal d’accés que, en el cas de Riells i Viabrea, ha anat a càrrec de l’empresa MODI i ADAMO que en gestiona la connectivitat i controla la qualitat del servei.

Els punts de connexió estan situats a la plaça de la vila, el centre cultural, la plaça del mercat i al camp de futbol.

Per connectar-s’hi, els riellencs i riellenques o visitants han de buscar en els seus dispositius la xarxa WiFi4EU Riells i han d’omplir un senzill formulari.

Durant les pròximes setmanes, l’accés serà lliure i sense límit. Més endavant, per a garantir l’ús adequat de la xarxa, es poden establir restriccions.

A Catalunya, 174 municipis han aconseguit l’ajuda de 15.000 euros de la Unió Europea per instal·lar wifi gratuït en espais públics. Fins ara, s’han obert quatre convocatòries. Riells i Viabrea va aconseguir el finançament a la segona convocatòria, la primavera de l’any passat.

 

  Imatge