Arbúcies s’omple de Tions fins a Nadal

Arbúcies celebra fins al 24 de desembre, la campanya d’activitats ‘A Arbúcies, Abracem el Tió’.

Amb el lema ‘Omplim Arbúcies de Tions’ la població proposa a les famílies diverses iniciatives relacionades amb aquest símbol nadalenc de la mitologia catalana i molt vinculat a la vila perquè Arbúcies i la seva vall és una de les zones de Catalunya amb més presència de Tions del país.

Amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta tradició, reivindicar el vincle tan estret que hi ha entre els arbuciencs i arbucienques i unir tradició, turisme i oci, va néixer la Fira del Tió, de la que aquest Nadal s’havia de celebrar la setena edició.

Però a causa de la pandèmia, la fira s’ha reconvertit per adaptar-se a la situació sanitària actual i mantenir viva la tradició d’acostar-se a Arbúcies.

La programació l’han preparat entre les regidories de turisme, cultura i festes i inclou una desena de propostes diferents per a grans i petits com buscar fins a deu cares de tions que estan amagades a diferents indrets del poble, descobrir els tions que les famílies arbucienques han posat als seus balcons o a l’entrada de casa, pintar la cara d’un Tió, crear una escena amb el Tió o passejar i trobar el Tió enmig del Parc Natural del Montseny.

I el dia 24, com a cloenda de la campanya, es farà el tradicional Cagatió. Aquest any s’haurà de reservar cita i portar el bastó de casa.

Una tradició que ha anat evolucionant amb el temps, però no ha perdut el seu simbolisme.

La programació de Nadal d’Arbúcies també inclou la celebració d’un mercat d’artesania a internet per donar suport en el comerç de proximitat i promoure que es regalin productes d’Arbúcies durant les Festes.

 

  Imatge