Arbúcies proposa una Ruta de Pessebres fins al gener

Del 15 de desembre fins al 10 de gener, l’Ajuntament d’Arbúcies promou una Ruta de Pessebres per descobrir pessebres elaborats per les famílies, entitats i establiments de la vila.

En el cas de les botigues, els pessebres són en aparadors, i a les cases, en rebedors o finestrals. Les entitats exposen a sales obertes al públic i els particulars que no disposen d’un espai que es pugui veure des del carrer, l’exposen a La Gabella.

La instal·lació dels pessebres va començar el 4 de desembre i l’Ajuntament ha publicat una guia, en format de ruta, per saber on són i qui són els seus autors i autores. El disseny del mapa ha anat a càrrec de la tècnica de l’àrea de cultura, Núria Vicenç, que ha cuidat molt la presentació de la ruta reproduint les façanes dels edificis on es troben els pessebres.

Mapa en mà, arbuciencs i arbucienques i visitants poden passejar entre l’ambient de Nadal mentre descobreixen els projectes que participen en l’edició 2020 de la mostra.

Un jurat, format per representants d’entitats, persones del món de la cultura i l’art, i un representant del consistori, haurà de proclamar tres pessebres guanyadors després de valorar diferents aspectes de cada projecte com la innovació, l’estètica i les hores invertides en la composició nadalenca.

Els premis en els tres pessebres guanyadors es repartiran l’últim dia de la mostra, el 10 de gener, a les dotze del migdia a La Gabella.

Amb la seva participació i les moltes hores invertides en cada escena, els artistes i les famílies pessebristes d’Arbúcies volen mantenir viva la tradició i compartir-la amb tothom, cadascun d’ells, amb el seu toc personal.

La Ruta dels Pessebres, que organitza l’Àrea de Cultura i té el patrocini de l’associació de comerciants ‘Comerç Arbúcies’ s’emmarca dins la programació de Nadal i la campanya ‘A Arbúcies, Abracem El Tió’ que, durant aquests dies, converteix la vila en un referent de les tradicions nadalenques.

 

  Imatge