Més de 300 persones participen en el Caga Tió d’Arbúcies

Més de 300 persones han participat en la festa del Caga Tió popular d’Arbúcies.

Poques hores abans de fer cagar el Tió a casa, petits i grans s’han reunit a Can Cassó per gaudir d’aquesta tradició familiar i una de les festes de fer Cagar el Tió més antigues de Catalunya.

L’esdeveniment s’ha dut a terme seguint totes les mesures sanitàries i de prevenció contra la Covid-19.

Per exemple, cada criatura s’ha emportat el pal de casa, les famílies han hagut de reservar la seva hora de participació amb antel·lació per evitar aglomeracions, s’ha canviat la ubicació de la festa que acostuma a celebrar-se a la Plaça de la Vila, només s’ha permès reservar en una mateixa hora un grup màxim de sis persones, ha estat obligatori presentar l’entrada per accedir a l’espai, els majors de sis anys han hagut de portar la mascareta obligatòriament, s’ha garantit la distància de seguretat entre unitats familiars i per accedir a l’espai tothom s’ha rentat les mans amb gel hidroalcohòlic.

Envoltats d’avets i ambientació nadalenca, els més menuts li han clavat un bon grapat de cops de bastó mentre li han cantat la cançó de fer-lo cagar.

Des de l’àrea de Cultura es mostren satisfets amb la bona acollida que han tingut les activitats de la campanya ‘A Arbúcies, Abracem el Tió’ que s’ha acabat el mateix 24 de desembre.

Les activitats familiars continuaran a Arbúcies fins a l’arribada dels Reis Mags de l’Orient. Per exemple, s’ha creat un Parc de Nadal a internet amb propostes per fer a casa que s’aniran publicant a través del web visitararbucies.com.

 

  Imatge