Fiporc 2021 es converteix en un programa de televisió amb Marc Ribas

A causa de la pandèmia, la vuitena edició de Fiporc, la Fira del Porc de Riudellots de la Selva, no es podrà dur a terme en el format habitual per evitar aglomeracions de gent.

Enguany, el format de Fiporc es reinventa per convertir-se en un programa de televisió de cuina en directe amb la participació d’un dels cuiners catalans més mediàtics, Marc Ribas, el xef de l’espai ‘Cuines’ de TV3.

El showcooking s’emetrà aquest dissabte, 20 de febrer, entre les onze del matí i la una del migdia, i es podrà seguir per Televisió de Girona i el canal YouTube de l’Ajuntament.

L’alcaldessa, Montserrat Roura, ha explicat que davant la possibilitat de suspendre la fira, han decidit tirar-la endavant en un format en línia.

El programa començarà amb unes paraules de benvinguda i d’inauguració a càrrec de l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura, i del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer.

Tot seguit, hi haurà una exhibició d’especejament del porc.

A partir de dos quarts de dotze, Marc Ribas començarà a preparar diferents plats amb el porc com a ingredient principal. Primer farà un carpaccio de porc i, de segon, un arròs amb salsitxes, costelló i camagrocs.

Entre plat i plat, hi haurà una conversa amb el regidor de Promoció Econòmica de Riudellots, Josep Santamaria, el qual tancarà el programa amb l’elaboració d’una coca de greixons.

La idea és que els espectadors i espectadores també comparteixin les seves elaboracions a les xarxes i, si no ho poden seguir en directe, ho puguin recuperar posteriorment a les plataformes digitals del consistori.

El premi consistirà en un lot d’embotits i algunes sorpreses més.

Els ingredients de cada recepta i les elaboracions prèvies ja es poden consultar a la web municipal riudellots.cat o les xarxes socials de l’Ajuntament.

L’edició en línia de Fiporc s’emetrà des del Foodlab, el Centre d'Innovació Gastronòmica Industrial de Riudellots.

 

  Imatge