Fiporc en línia 2021 deixa molt bon sabor de boca

El cuiner, Marc Ribas, ha estat un dels ingredients estrella de l’edició 2021 de la Fira del Porc de Riudellots de la Selva.

Aquest any, per culpa de la pandèmia, les activitats habituals de la fira s’han reconvertit en un espai televisiu que s’ha pogut seguir a través del canal YouTube de l’Ajuntament i ha mantingut viva l’essència de Fiporc.

Durant les dues hores que ha durat la retransmissió des del Foodlab, el Centre d'Innovació Gastronòmica Industrial de Riudellots, els espectadors i espectadores de ‘Fiporc en línia’ han tingut l’oportunitat de preparar un parell d’elaboracions salades i unes postres, sempre amb el porc com a protagonista. S’ha dut a terme una exhibició d’especejament del porc i també hi ha intervingut l’alcaldessa, Montserrat Roura, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, que han fet un balanç molt positiu de l’experiència, a l’espera que l’any 2022 es pugui recuperar la programació habitual d’un cap de setmana sencer ben farcit d’activitats amb l’exitosa afluència de visitants de les primeres set edicions.

L’alcaldessa també ha destacat la importància del sector porcí en el municipi, i com la vila s’ha posicionat com un dels clústers més importants d’Europa en aquest sector i com aquest fet repercuteix molt beneficiosament en altres àmbits socials i econòmics de la població.

Per Miquel Noguer és molt important que els municipis intentin mantenir els seus esdeveniments adaptant-los a altres formats alternatius mentre la Covid no permeti celebrar activitats amb aglomeracions de gent.

El programa s’ha allargat de les onze del matí i fins a l’una. Després de les paraules de benvinguda a càrrec de les autoritats, la tallada de la llonganissa inaugural i l’exhibició d’especejament, el mediàtic cuiner de TV3, Marc Ribas, ha convidat a l’audiència a posar-se el davantal per cuinar, pas a pas i en directe, un carpaccio de porc i un arròs amb salsitxes, costelló i camagrocs, el plat preferit de la seva filla gran. També ha explicat que té vincles familiars amb la zona i cuina sovint amb porc.

Els ingredients de cada recepta i les elaboracions prèvies s’han pogut consultar uns dies abans a la web municipal o les xarxes socials de l’Ajuntament.

El showcooking l’ha tancat el regidor de Dinamització Econòmica, Josep Santamaria, que ha elaborat una típica Coca de Greixons, en la seva versió de massa de pa i un toc d’anís. Durant el programa també ha parlat de la importància de la feina que fan el centenar de voluntaris que cada any participen en la fira i ha animat en els cuiners i cuineres que vegin el programa a compartir les seves experiències a Instagram amb l’etiqueta #fiporconline2021. Entre totes les publicacions se sortejarà un lot de productes locals i la samarreta de Fiporc.

L’espai també s’ha farcit amb petits reportatges d’establiments i empreses de Riudellots.

En el tram final del programa, l’Ajuntament ha obsequiat Marc Ribas amb una figura d’en Lloti, la mascota de Fiporc.

 

  Imatge