La Companyia MINIMíssimA amb Neus Plana en el Sona Amer

El Sona Amer 2021 ha viscut, aquest diumenge, una de les sessions més singulars de la temporada amb l’actuació de la companyia de Sant Cugat del Vallès, La MINIMíssimA.

La companyia està formada per un sol músic, Gerard Díaz, i una àmplia família d’instruments: violí, acordió diatònic, o concertina, acompanyats d’un shruti peti (un acordió originari de l’Índia, que allà normalment es toca amb les mans, però que Díaz ha modificat per accionar-lo amb els peus).

Un projecte que va néixer l’estiu de l’any 2018, amb la idea de tocar a llocs petits que permetessin un contacte directe, i l’any següent va ser guardonat amb el primer premi del Concurs Sons de la Mediterrània, un dels certàmens més famosos de música folk i música d’arrel en el panorama musical català que convoquen entre el Grup Enderrock, el Centre Artesà Tradicionàrius i amb la col·laboració de la Fira Mediterrània de Manresa. Un premi que li va permetre enregistrar un primer àlbum amb diferents col·laboracions.

Un concert de “més-que-petit” format amb un programa tendre, senzill, de resistència poètica i reivindicació de la música d’arrel amb composicions tradicionals mediterrànies, peces pròpies i que ha extret del seu entorn familiar.

La sessió minimíssima d’Amer també ha estat única perquè ha comptat amb la col·laboració de Neus Plana Turu.

La pròxima cita amb el Sona Amer serà el 21 de març amb un concert de jazz i músiques del món a càrrec de la cantant, compositora i clarinetista, Carola Ortiz.

 

  Imatge