Carme Sansa i Isabel Cinc Hores captiven al públic d’Arbúcies

Una de les actrius més sòlides de l’escena teatral catalana, Carme Sansa, aquest diumenge, ha pujat a l’escenari del teatre de la Llar de Jubilats d’Arbúcies per posar-se a la pella d’Isabel Vila.

Vila, nascuda a Calonge, al Baix Empordà, l’any 1843, va ser la primera sindicalista de Catalunya, activista cultural, infermera, mestre i directora d’escola.

Valenta, compromesa i avançada en el seu temps, ella va enfrontar-se al poder i va liderar la gran lluita contra el treball infantil i l’explotació de nens i nenes a les fàbriques i tallers de l’època. Cosa que li va fer guanyar el sobrenom de “Cinc Hores”, el màxim d’hores laborals que va aconseguir que s’apliqués al treball infantil.

Un referent social en un dels períodes més foscos de la història catalana.

El monòleg teatral, escrit per Toni Strubell, del qual ja s’han fet més d’una trentena de representacions, es va estrenar l’any 2019 per a commemorar el 150è aniversari de l’històric alçament republicà del 6 d’octubre de l’any 1869 a la Bisbal d’Empordà, en el que va participar Isabel Vilà, i els dos-cents anys del naixament del diputat republicà, Pere Caimó.      

D’altra banda, destacar que aquest diumenge, 21 de març, a la tarda, tindrà lloc la darrera actuació del cicle Arbsons amb el recital “Elles” a càrrec de la soprano Mireia Tarragó i el pianista, Francisco Poyato. El concert s’acompanyarà d’una petita xerrada/diàleg i una actuació artística.                         

 

  Imatge