Òpera per celebrar el 500 aniversari de Sant Salvador d’Horta

Salvador Pladevall, conegut universalment com a Sant Salvador d’Horta, va néixer a Santa Coloma de Farners el mes de desembre de l'any 1520 i va morir a l’edat de 46 anys a la ciutat de Cagliari, la capital de l’illa italiana de Sardenya, el 18 de març, quan se celebra la seva memòria litúrgica.

Segons sembla, el religiós franciscà i miracler popular, és l'única persona provinent de la Diòcesi de Girona amb condició de sant i la seva transcendència històrica i social va més enllà d’aquesta condició.

Santa Coloma ha dedicat al sant diversos equipaments i espais emblemàtics i és el nom de pila de molts colomencs.

La seva ciutat natal, per commemorar el 500 aniversari del seu naixement, ha celebrat, aquest diumenge al migdia, un concert d’òpera amb la participació de l’aclamada mezzosoprano gironina, Gemma Coma-Alabert i el pianista gironí, que combina la seva activitat musical amb la professió de pediatra, Quim Solà. La presentació de l’acte ha estat en mans de Salvador Roca.

El concert s’ha dividit en tres blocs: òpera barroca, classicisme amb Mozart i compositors francesos del segle XIX.

El recital, organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Girona, s’ha fet a l’Auditori de Santa Coloma amb aforament limitat i mesures de seguretat per la Covid-19.

                      

 

  Imatge