Gairebé la meitat dels projectes ja s’han realitzat

Si a mitjans del mes de novembre de l’any passat coneixíem els quinze projectes més votats pels riudellotencs i riudellotenques en el primer procés de Pressupostos Participatius que s’organitzava a la vila, actualment, gairebé la meitat de les propostes ja s’han dut a terme.

De les quinze propostes més votades, que en total representen una despesa econòmica de 228,805 euros, set dels projectes que s’han realitzat.

També s’han comprat llibres per ampliar el fons de la biblioteca. S’ha instal·lat una minideixalleria urbana al centre del poble amb una capacitat mínima de cinc tipus de residus diferents. S’ha mogut i ampliat la capacitat de la parada de busos del mercat municipal per situar-la en un espai més allunyat de la carretera i s’ha instal·lat un banc perpendicular a darrere la marquesina per fomentar que els joves s'esperin darrere la marquesina. S’ha repintat i col·locat il·luminació led al pas de vianants subterrani de la carretera C-25. S’ha arreglat la vorera de davant dels semàfors del carrer Estació i s’ha posat un banc i arbres als escocells de la vorera. I s’ha col·locat un màstil amb una estelada en el giratori de l’Ajuntament i s’ha substituït la senyera de la rotonda de davant de Frigorífics Costa Brava per una estelada.

La resta de projecte ja s’han dotat de pressupost per dur-los a terme aviat o ja s’han iniciat els treballs i falta acabar-los com la intal·lació de quatre llums solars, ressalts de cautxú i nova senyalística viària per a millorar la visibilitat dels vianants en el camí asfaltat de Can Calvet (entre l'Av. Girona i la urbanització Sector Ponent) o la instal·lació a la pineda d’un parc d’exercici físic per a complementar la resta d’instal·lacions esportives.

Pel que fa al projecte de renovació dels patis de l’escola, s’inclouran més arbres, una bassa, estructures amb troncs, dunes, cabanes i estructures de fusta, jocs d'aigua i es dibuixaran noves línies de joc a les pistes existents. També estan previstes millores a la Llar d’Infants amb la compra de material i jocs i en els edificis. O la instal·lació de llums a la pista per a practicar-hi esports i jugar.

L’ampliació de la biblioteca municipal i adquisició de nou mobiliari permetrà disposar d’un espai diàfan per realitzar-hi activitats infantils i cursos de la Casa de Cultura.

Finalment, d’acord amb les preferències expressades pels habitants de Riudellots, l’Ajuntament comprarà material d’atletisme amb la voluntat de renovar el material que utilitza la secció d’atletisme de l’Agrupació Cultural i Esportiva Riudellots.

                      

 

  Imatge