Una Setmana Santa diferent a Sant Hilari a causa de la Covid

El Via Crucis Vivent de Sant Hilari Sacalm és un dels més importants de Catalunya. Un reconeixement institucional i social que li va arribar el mes de maig de l’any 1999 amb la Declaració de Festa Tradicional d’Interès Nacional.

Enguany, a causa de la situació sanitària derivada de la Covid, s’han suprimit totes les activitats que apleguen una gran quantitat de públic i participants, com és el cas del Via Crucis.

Però per a mantenir viu l’esperit de la manifestació popular i religiosa, enmig d’una Setmana Santa ben diferent a la vila, es pot visitar el Museu del Via Crucis on es pot veure tot el vestuari que s’utilitza a la representació i els visitants poden fer un viatge fotogràfic per la seva història.

Més de cinc-centes persones del poble s’impliquen en la representació i organització del Via Crucis que sota l’organització de l’Associació del Via Crucis, recrea, a través d’onze estacions diferents, el camí de Jesucrist des del judici fins a la crucifixió, partint de dins del poble i acabant el recorregut als afores  de Sant Hilari amb la presència de centenars d’espectadors i espectadores. Una tradició processional que, des de fa més de tres segles, es transmet de generació en generació.

Dins la programació de Setmana Santa, també s’han fet concerts i espectacles. El dissabte a la tarda, els Jardins de Can Rovira, han estat l’escenari d’un concert de Blues a càrrec de Sweet Marta & The Blues Shakers.

El grup està format per Sweet Marta a la veu i l’harmònica, Johnny Bigstone a la guitarra i cors, Little Jordi en el baix i Jake Klamburg a la bateria.

Ells mateixos defineixen el seu directe i els seus concerts com una arrassadora locomotora del blues.

El seu repertori ha combinat peces pròpies amb cançons d’artistes clàssics del gènere com George Harmonica Smith, Koko Taylor o Bobby Blue Bland. La banda també ha publicat un parell d’àlbums ‘Come Love’ i ‘Hoodoo Girl Blues’.

Un concert que ha format part d’una programació eclèctica, organitzada per l’Ajuntament, amb espectacles i activitats de caràcter familiar, música en directe a ritme de rock acústic i elèctric o blues així com diverses exposicions, amb l’esperança que la Setmana Santa 2022 es pugui recuperar el format tradicional de la festa.

                      

 

  Imatge