Més d’una quarantena de participants en la neteja de deixalles de Viladrau

La Colla de Senglaners de Viladrau amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Societat de Caçadors de la vila han convocat, aquest dissabte al matí, la primera jornada de neteja de deixalles en els boscos i vorals del municipi.

L’activitat ha començat a les vuit, a la barraca dels caçadors, amb la preparació d’entrepans i carn a la brasa que els participants s’han endut per menjar-s’ho durant la recollida de residus.

A les nou, caçadors i caçadores de deixalles s’han dividit en diversos grups i ha començat la neteja entre la frondosa vegetació i, especialment, a les zones i carreteres més pròximes en el nucli urbà.

L’alcaldessa, Noemi Bastias, ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana per mantenir net l’entorn.

Els participants han aconseguit agrupar una gran quantitat de bosses i sacs plens de deixalles i altres objectes més voluminosos com maletes de viatge o neumàtics. En conjunt, a ull, han calculat que han recuperat una tona i mitja de residus que separaran per tipus de materials i portaran a la deixalleria perquè ho reciclin.

Els organitzadors confien que tothom prengui consciència de l’impacte de determinades actituds sobre el medi ambient i la necessitat de preservar l’entorn i els ecosistemes en les millors condicions possibles, garantir la sostenibilitat i continuïtat de l’activitat de caça i donar suport en els propietaris de les finques de Viladrau que cada vegada pateixen més massificació de gent a les seves propietats.

Des del consistori han agraït la tasca que fan les entitats altruistament i solidàriament per a complementar la gestió municipal.

Unes accions que acostumen a portar a terme quan finalitza la temporada de caça que s’allarga d’octubre a març.

Altres actuacions que fan són estassades puntuals per a prevenir incendis, l’obertura de corriols o la recuperació de fonts.

                      

 

  Imatge