Pedro Sánchez visita la farmacèutica HIPRA d’Amer

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha visitat, aquest divendres al migdia, les instal·lacions de la multinacional farmacèutica HIPRA d’Amer per conèixer personalment el progrés de les investigacions per crear dues vacunes contra la Covid.

També han assistit a la visita la ministra de Sanitat, Carolina Darias, el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque i la consellera de Salut, Alba Vergés.

La visita ha començat cap a la una. Durant el recorregut per les instal·lacions, la direcció de l’empresa ha explicat a la comitiva institucional les dues línies d’investigació que tenen en marxa: una pròpia i una en col·laboració amb l’Hospital Clínic de Barcelona que garanteixi una immunitat de llargada durada.

HIPRA treballa en un model singular únic que els posiciona com un referent, ja que controlen totes les fases de creació de la vacuna des de la investigació i desenvolupament fins a la producció i comercialització.

També disposen de la tecnologia necessària per desenvolupar vacunes en l’àmbit de la salut humana com animal. Abans de la pandèmia, HIPRA es dedicava només al sector veterinari.

El president del Govern espanyol ha reconegut el compromís de la indústria catalana i espanyola amb la ciutadania per combatre el virus i ha subratllat l’aliança entre els recursos públics i privats.

A la vegada s’ha mostrat esperançat que aquest any l’Estat tindrà una vacuna pròpia i ha mostrat tot el seu suport i compromís amb HIPRA.

La consellera de Salut, Alba Vergés, també ha destacat els avenços i compromís de l’empresa selvatana.

La consellera també ha reclamat en el Govern espanyol més claredat en l’estratègia de vacunació perquè les vacunes arribin com més aviat millor i la població estigui vacunada en el menor temps possible.

                      

 

  Imatge