El Consell de Poble aprova el reglament de Pressupostos Participatius

El Consell de Poble de Santa Coloma de Farners, l'òrgan que aglutina representants de diferents sectors socials i territorials de la vila, ha celebrat, aquest diumenge a la Plaça Farners, una sessió per debatre i aprovar el nou reglament de Pressupostos Participatius.

La normativa estableix les bases que regulen tot el funcionament dels Pressupostos Participatius, una eina democràtica que vol potenciar la implicació de la ciutadania en la gestió pública, mitjançant la definició de propostes concretes que acordin entre les institucions i la població, perquè puguin ser incorporades directament en el pressupost municipal.

Des de l’Ajuntament es mostren satisfets del suport del Consell de Poble en el document, que pròximament se sotmetra a votació en el plenari municipal.

El document dóna preferència a l’augment de polítiques socials, el reforç de l’àrea d’atenció a les persones o l’empoderament de la ciutadania. I preveu una partida de 100.000 euros que el govern municipal reservarà per tal que els ciutadans puguin decidir en quins projectes s’inverteixen aquests diners, any rere any, per millorar l’espai públic, equipaments municipals o finançar activitats o serveis que millorin les condicions de vida de la població.

Qualsevol persona, a títol individual o col·lectiu podran presentar. També les associacions o entitats sense ànim de lucre de la població que constin en el Registre municipal d’entitats.

El procés estarà obert a les persones majors de setze anys empadronades en el municipi en data anterior a l’aprovació de les bases i la participació serà telemàtica o presencial.

El reglament també contempla la creació d’un parell de comissions que impulsaran i gestionaran el procés.

També està prevista la creació d’un aplicatiu per facilitar la participació de tothom. Tot plegat amb l’objectiu que creixi l’interès. Fins ara, la participació ha estat del 10%. El regidor creu que cal arribar a més franges d’edat i més sectors.

Cada edició dels Pressupostos Participatius es dividirà en diferents fases: la definició del procés de pressupostos participatius, del pla de comunicació i una sessió pública per presentar-los a la ciutadania, l’etapa de presentació de propostes, la definició d’un calendari i la forma de presentació de les propostes, l’estudi de les propostes, la votació de les propostes vàlides, una sessió per si alguna persona o entitat vol presentar la seva proposta públicament, una altra sessió on es triaran les propostes que arribaran a la fase final, la votació de les propostes finalistes, el recompte de vots i la difusió dels projectes escollits per la ciutadania i que executarà el consistori.

                      

 

  Imatge