Un nou dipòsit per millorar la gestió de l’aigua regenerada a Tossa de Mar

Amb l’objectiu de millorar la xarxa d’aigua regenerada, l’Ajuntament de Tossa de Mar ha posat en marxa les obres per construir un nou dipòsit.

Actualment, el municipi disposa d’una xarxa d’aigua regenerada de més de cinc quilòmetres de llargada que serveix per abastir diferents usos municipals. La infraestructura està formada per un equip de bombament de l’aigua que està situat al costat de les instal•lació de tractament terciari de l’Estació Depuradora de Tossa. Aquest sistema de bombament s’activa cada vegada que es necessita aigua.

El nou projecte contempla la construcció d’un dipòsit regulador, en alçada, que ha costat 250.000 euros.

El dipòsit es col·locarà a la zona del Mas Font i servirà per impulsar l’aigua aprofitant la força de la gravetat terrestre.

A la pràctica, els principals beneficis de l’actuació seran una simplificació de la xarxa que evitarà engegar i parar contínuament l’equip de bombament actual, assolir una distribució de l’aigua adaptada a les necessitats de pressió i cabal, la possibilitat de combinar regs i altres usos o impulsar l’aigua durant la nit per recarregar el dipòsit.

Tot plegat, comportarà un estalvi econòmic i de consum d’aigua.

En els pròxims anys també està prevista una ampliació de la depuradora.

L’Ajuntament confia que el dipòsit estarà en funcionament en un termini de sis mesos amb una aturada dels treballs durant l’estiu per no causar molèsties.

                      

 

  Imatge