Lliuren els premis del 17è Concurs Literari de Narració Curta de Riudellots

Des de fa disset anys, la Biblioteca Anna Nadal i Serra de Riudellots de la Selva organitza un Concurs Literari de Narració Curta per estimular el gust per l’escriptura i la lectura.

L’any passat, a causa de la pandèmia, es va cancel·lar.

Enguany, aplicant mesures de seguretat per la Covid-19 s’ha pogut dur a terme i, aquest dijous a la tarda, s’ha celebrat l’acte de lliurament dels guardons.

A la dissetena edició s’hi han presentat cent nou obres i s’han premiat vuit textos. Els participants podien presentar, fins al 26 de març, els seus treballs que havien de ser inèdits, de temàtica lliure, escrits en prosa i en català.

El certamen es divideix en categoria infantil de cicle mitjà, categoria infantil de cicle superior, categoria juvenil de 1r d’ESO fins a disset anys i categoria d’adults, a partir de divuit.

Els escriptors infantils havien d’omplir, com a màxim, entre una i dues pàgines. Els joves un límit de tres i els adults de cinc.

Tots els alumnes de primària de 3r, 4t, 5è i 6è de l’escola del municipi també han participat en el concurs.

I si l’any 2019, la categoria juvenil va quedar deserta, aquesta vegada s’hi han presentat onze obres, cosa que satisfà molt en els organitzadors.

També cal destacar la participació, a la modalitat d’adults, de participants de la població, però també d’altres poblacions catalanes com Premià de Mar, Gelida o Sant Carles de la Ràpita.

Els premis han consistit en vals de cinquanta i vint-i-cinc euros per comprar llibres i material escolar a les categories infantils. Un lot de llibres i material escolar valorat en setanta-cinc euros a la categoria juvenil i un lot de llibres valorat en cent euros a la millor obra d’adult.

Les obres guanyadores de la categoria infantil han estat “Els somnis!! Es fan realitat?” i “Les històries del Capità Edgar”. Les obres finalistes, en ambdues categories infantils, han estat per “L’avi i les seves ulleres”, “La natura i el seu amic el llop”, “És possible” i “Un somni i un gat”.

En representació de l’Ajuntament, han assistit a l’acte l’alcaldessa, Montserrat Roura, i la regidora de Cultura, Cristina Pineda.

Des del consistori han destacat la importància de fomentar el plaer i l’hàbit d’escriure i llegir des de ben petits.

A la modalitat juvenil, la millor obra ha estat “Un misteri no resolt” i a la modalitat d’adults “La rondalla de l’arbre màgic”.

                      

 

  Imatge