Quim Torra i Pla investit Fill Predilecte de Santa Coloma de Farners

Quim Torra i Pla ha rebut, aquest dissabte a mig matí, el distintiu de Fill Adoptiu de Santa Coloma de Farners, la màxima distinció honorífica que atorga el consistori.

L’acte institucional de concessió del diploma i les insígnies s’ha dut a terme a l’Auditori amb la presència d’una àmplia representació del món polític català, comarcal i local.

Han assistit a l’acte, entre altres personalitats, Laura Borràs, presidenta del Parlament de Catalunya; diversos diputats i diputades del parlament català i la Diputació de Girona; Salvador Balliu, el president del Consell Comarcal de la Selva; diversos alcaldes i alcaldesses de la comarca, regidors i regidores de la corporació municipal i familiars de Quim Torra.

També hi han estat representades unes quantes entitats de la vila i s’ha permès l’accés de públic, mantenint la limitació d’aforament a l’interior de l’Auditori a causa de la pandèmia. La ciutadania també ha pogut seguir l’esdeveniment en directe a través de YouTube i Facebook.

Una cerimònia d’una gran emotivitat i solemnitat, on l’alcaldessa, Susagna Riera, en representació de la Corporació Municipal, ha lliurat al 131è president de la Generalitat de Catalunya el diploma i la insígnia que acrediten el seu nomenament com a Fill Adoptiu.

Quim Torra s’ha mostrat molt agraït i feliç amb la concessió de la insígnia (on hi ha l’escut de la ciutat i la inscripció de Fill Adoptiu) i el diploma, que conté de manera molt precisa els mereixements que han justificat la concessió.

El Reglament municipal d’honors i distincions de Santa Coloma de Farners estableix que el títol de Fill Adoptiu pot atorgar-se a les persones que sense haver nascut a la ciutat, hagin destacat de forma extraordinària per qualitats o mèrits personals o per serveis prestats en benefici o honor de Santa Coloma de Farners, que hagin aconseguit consideració indiscutible en el concepte públic.

Les persones a qui es concedeixin els títols de Fill Predilecte, si han nascut a la ciutat, o Fill Adoptiu, si no han nascut a Santa Coloma, també tenen dret a acompanyar la corporació municipal en els actes o solemnitats que convoqui el consistori.

L’Ajuntament va aprovar la concessió de la distinció a Quim Torra i Pla a l’última sessió plenària de l’any passat.

                      

 

  Imatge