950 participants en el 12è Run Festival Tossa de Mar

La dotzena edició del Run Festival de Tossa de Mar, que organitzen entre l’Ajuntament i l’empresa Wefeel, ha tornat a assolir un gran èxit de participació en totes les distàncies.

Onze dies abans de l’esdeveniment ja s’havien exhaurit totes les places disponibles.

Una gran festa de l’esport on esportistes d’arreu s’han calçat les seves sabatilles, aquest diumenge al matí, per competir i gaudir de paratges espectaculars de la Costa Brava i vistes panoràmiques idíl·liques sobre el mediterrani.

La Cursa d’asfalt es divideix en una prova de 5 km, una de 10 km, una Mitja Marató de 21 km i una Marató de 42 km, que ha estat la novetat d’enguany. Mentre que la modalitat Trail, de cursa de muntanya, es divideix en un recorregut de 8 km i un altre de 15 km. El de 8 km també es pot fer caminant.

Tothom ha sortit i ha arribat en el Passeig de Mar, davant la Platja Gran. A partir de les nou, han sortit esglaonadament. Durant el recorregut, degudament senyalitzat, s’han habilitat diversos punts d’avituallament.

Els participants han disposat de 6 hores per acabar la Marató de 42 km, 2 h 35’ per a completar la Mitja Marató de 21 km  i, en el cas del Trail, 1 h 15’ per finalitzar el recorregut de 10 km i 45’ per l’itinerari de 5 km.

Un esdeveniment obert a corredors federats i no federats i una edat mínima de 12 anys per participar, en funció de la distància i l’exigència del recorregut. La prova s’ha cronometrat mitjançant un xip que portava cada corredor.

A causa de la pandèmia, també s’ha aplicat un protocol especial amb presa de temperatura, presentació d’una declaració d’autoresponsabilitat o manteniment de la distància de seguretat. A més, s’ha creat una base amb les dades personals dels participats i l’equip organitzatiu i s’han definit les zones de risc més alt i més baix de contagi.

Pel bon desenvolupament de la carrera i garantir la seguretat de tothom, s’ha hagut de fet talls de trànsit i canvis en la mobilitat a la xarxa viària municipal afectada pel traçat de les diferents proves.

Els participants una bossa amb l’esmorzar per a recuperar energies, obsequis dels patrocinadors i una samarreta tècnica de màniga cursa de la prova.

Els lliuraments de premis s’han fet a la línia de meta a mesura que han anat arribant els caps de cursa.

                      

 

  Imatge