Multitudinària manifestació en contra la retirada del concert educatiu a P3

Sota el lema ‘Amb l’educació dels nostres fills no s’hi juga’ i exhibint diferents pancartes de protesta, un miler d’alumnes, familiars i veïns, s’han manifestat, aquest dimarts a la tarda, pel centre de Sant Hilari Sacalm.

Convocats per l’Associació de Pares de Família de Sant Hilari, que gestiona el Col·legi Sant Josep i la Llar Infantil “Les Cent Fonts”, els manifestats han reclamat al departament d’Educació que no retiri el concert educatiu en el grup de P3 el pròxim curs escolar.

La manifestació ha sortit de la Plaça de l’Església i s’ha dirigit cap a la Plaça Doctor Gravalosa on s’ha llegit un manifest i un grup de nens i nenes de l’escola han cantat una cançó. La manifestació ha continuat uns metres més pel centre del poble i s’ha acabat.

L’Associació de Pares de Família de Sant Hilari han explicat que el 5 de maig, van rebre un comunicat oficial del departament d’Educació notificant-los la denegació del concert educatiu de P3 pel pròxim curs. Els pares i mare      s diuen que, sense el finançament del govern català, la continuïtat del grup de P3 no és viable perquè no poden assumir el 100% de les despeses del servei.

L’Associació de Pares de Família de Sant Hilari Sacalm va presentar al·legacions en contra de la denegació del concert.

La comunitat educativa es mostra molt preocupada perquè fa temps veuen perillar el futur del seu projecte. Diuen que si l’escola passés a ser pública, el municipi perdrà la riquesa educativa que té ara la població on hi ha una escola pública i una altra de concertada.

Aquest dimecres al matí, en declaracions telefòniques a la Selva TV, el director dels serveis territorials d’Educació a Girona, Martí Fonalleres, ha confirmat la continuïtat del concert en el grup de P3.

El col·legi és un centre educatiu concertat que imparteix totes les etapes d’ensenyament obligatori: infantil, primària i secundària. L’Associació de Pares de Família de Sant Hilari és una entitat de famílies sense cap ànim de lucre que gestiona un model insòlit en l’ensenyament privat concertat a Catalunya perquè els pares són els propietaris de l’escola i els encarregats de la seva gestió.

                      

 

  Imatge