Càritas es trasllada i el Casal Parroquial esdevindrà un ateneu

El nou local on s’ubicaran Càritas, el Banc d’Aliments i el rober està situat al carrer Rosa Rissech, número 8, molt a prop de l’església de Sant Vicenç i a poca distància de les instal·lacions actuals que són al carrer Sant Antoni, número 5.

El nou espai compleix amb els requisits que cercava l’Ajuntament i l’entitat social: és cèntric, més gran que l’actual i té bona accessibilitat. 150 metres quadrats es destinaran a Banc d’Aliments i 120 metres quadrats a magatzem i zona de distribució de roba utilitzada.

Per trobar el local adequat, el consistori va fer una crida entre els veïns i empreses immobiliàries disposades a cedir un espai per aquesta finalitat. Es va presentar una única proposta. A canvi de la cessió del local, el consistori assumirà el cost dels subministraments i els impostos del local.

D’altra banda, l’edifici de La Concòrdia, conegut entre els tossencs i tossenques com el Casal Parroquial, passarà a ser d’ús municipal durant, com a mínim, els pròxims vint anys.

Això serà possible gràcies a l’acord al qual han arribat el consistori i el Bisbat de Girona, que n’és el propietari.

El conveni preveu la cessió gratuïta de l’edifici per a ús cultural i social. Un cop els serveis de Càritas es traslladin a la nova ubicació, el consistori s’ha compromès a fer-hi les reformes necessàries. I traspassarà la gestió del nou ateneu a l’Associació Cultural Bocanegra.

L’Àrea de Cultura ha programat un cicle d’activitats per donar a conèixer el projecte. El primer serà l’espectacle de presentació, el 30 d’abril, a les sis de la tarda, en el Passeig Mossèn Cinto Verdaguer, del tercer disc de Pol Fuentes que amb la seva banda presentarà en directe ‘Saturn Negre’.

L’entrada és lliure, l’aforament limitat i s’aplicaran mesures anti-Covid. Per assistir-hi cal reservar les entrades anticipadament per internet.

                      

 

  Imatge