Generalitat i Ajuntament visiten les zones reparades del port de Blanes

L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, el director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, i Pere Saló, el director territorial del Departament de Territori i Sostenibilitat a Girona, han visitat aquest dilluns, les obres de reparació dels danys estructurals ocasionats pel temporal Glòria entre el 20 i el 23 de gener de l’any passat.

La visita s’ha dividit en dues parts. Han comprovat sobre el terreny les actuacions que s’han dut a terme i, a l’interior de les instal·lacions portuàries, han visionat un vídeo sobre l’avanç dels treballs durant la seva execució i, a vista de dron, han vist com han quedat les zones on no han pogut accedir durant la visita presencial.

Els treballs han consistit a reforçar el dic de recer, sobretot en la tercera alineació, on el temporal va provocar un important esvoranc a la zona exterior, obrint una obertura de 33 metres de longitud.

Per dur a terme la reconstrucció de les zones devastades pel virulent onatge de Glòria s’han col·locat 20.000 tones d’escullera, 500 blocs de formigó de 22 tones per unitat i 206 blocs de formigó de 32 tones per unitat a la part exterior del dic. A la vegada s’han instal·lat 32 micropilots metàl·lics per reforçar la cimentació del dic. Després, s’ha reconstruït el tram d’espatller de 33 metres de longitud que va resultar afectat pel temporal.

Les obres han finalitzat amb la pavimentació de la zona de treball i la part del moll afectada i la senyalització dels vials i les zones d’aparcament. A més, s’ha reforçat l’estructura del moll de la benzinera que es troba al davant de l’actuació del dic.

L’actuació ha permès donar estabilitat, oferir més seguretat a les persones i les activitats del port i preparar-lo per a suportar temporals tan devastadors com Glòria o, inclús, més durs.

El director general de Ports també ha avançat que, a partir de la tardor, s’invertiran 1,6 milions d’euros en el canvi de coberta de la confraria de pescadors i la urbanització de la zona de ribera amb nous vials i itineraris per a vianants i la millora de la mobilitat

L’Ajuntament ha agraït l’esforç econòmic i la implicació de la Generalitat per tirar endavant tots els projectes perquè un dels objectius és impulsar la integració del port i la vila i que la població blanenca no visqui d’esquena al mar.

En el cas de les obres d’urbanització de la zona de ribera consistiran en una nova ordenació de l’espai amb la creació de nous vials per a la circulació de vehicles, la creació de nous itineraris per a vianants amb l’ampliació de voreres, la millora de la mobilitat al port, es pintarà una nova senyalització i s’instal·larà mobiliari urbà.

                      

 

  Imatge