‘Fideus a la cassola’ per a tots els gustos a Tossa de Mar durant el mes de juny

Sota el lema ‘Mil i una maneres de fer-los a Tossa’, la vila acollirà durant tot el mes de juny, l’onzena edició de les Jornades dels Fideus a la Cassola.

L’any passat, a causa de la Covid, es va suspendre.

Aquest dimecres, s’ha dut a terme la presentació de la campanya a la Platja Gran de Tossa amb la presència de les autoritats locals i els restauradors.

La presentació de l’acte ha anat a càrrec de l’alcaldessa, Imma Colom, el regidor de        Turisme, Gregori Martínez, el xef tossenc amb una Estrella Michelin, Xavier Lores, i representants del col·lectiu de la Cuina Tradicional Tossenca.

Els restaurants que participen en aquesta edició són el Bahia, Can Carlus, Can Pini, L’Ajustada, Mestre d’Aixa, Marina, Sa Muralla, Víctor, El Petit de Can Carlus i Victòria, situats entre la Vila Vella i el Passeig de Mar.

El preu dels menús oscil·la entre els vint-i-set euros i quaranta-u i cada establiment proposa un menú diferent de tres plats amb tot inclòs, servint a la taula receptes clàssiques i més innovadores del ric patrimoni gastronòmic tossenc.

Unes jornades que volen mostrar l’ampli ventall de maneres de cuinar els fideus a la cassola que conviuen a la població, atraure més visitants a la vila a les portes de l’estiu i donar suport a la restauració, especialment en aquests moments, molt castigada per la pandèmia.

Una iniciativa que és un gustós tribut a aquesta pasta originària del segle XV i un dels plats més típics de la gastronomia tossenca que, els assistents a la presentació, també han pogut degustar acompanyant-ho de les explicacions dels restauradors.

                      

 

  Imatge