La 3a Les Guilleries Xtrail reuneix 726 participants

Sant Hilari Sacalm, la capital de les Guilleries, ha organitzat, aquest cap de setmana, la tercera edició de la cursa de muntanya Guilleries Xtrail.

L’organització, formada per l’Ajuntament i entitats esportives, ha preparat tres distàncies i una marxa popular que han sortit i arribat de la Plaça Dr. Gravalosa – del Centre Esportiu Municipal de Sant Hilari Sacalm

Els participants han pogut escollir entre una Trail de 16 quilòmetres amb un desnivell positiu de més de 700 metres, una Trail Mitja de 26 quilòmetres amb un desnivell positiu de més de 1.300 metres, una Marató de 42 quilòmetres amb un desnivell positiu de més de 2.200 metres i una Marxa Popular d’11 quilòmetres amb un desnivell positiu de més de 300 metres.

Pels més agosarats, l’organització també ha creat una Marató de dos dies on els participants han hagut de completar la Trail Mitja de 26 quilòmetres i la Trail de 16 quilòmetres.

Dissabte s’han fet les dues curses més difícils: la Trail Mitja de 26 quilòmetres i la Marató de 42 quilòmetres, i la resta diumenge.

Un esdeveniment que posa a prova les aptituts esportives de cada participant, però que també és una invitació a gaudir del Trail running descobrint el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, resseguint la xarxa de corriols i camins de la serralada de Les Guilleries on conflueixen les comarques de La Selva i Osona, i visitant espais emblemàtics i singulars.

Els beneficis es destinen a la Fundació Oncolliga Girona, una entitat sense ànim de lucre que des de l’any 2004 treballa per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars a la demarcació gironina.

La prova també ha donat el tret de sortida i puntua per la Xtrail Marathom Cup que s’allargarà fins al mes de setembre amb curses a les comarques de la Cerdanya i Berguedà.

                      

 

  Imatge