Gran èxit del 1r Raid eqüestre de La Selva

L’esplanada dels Saioners, ha acollit, aquest dissabte, la primera edició del Raid eqüestre de La Selva.

La competició, oberta al públic i amb mesures de seguretat per la Covid, ha puntuat per la Copa Catalana de Raid, que organitzen les entitats de cada territori conjuntament amb la Federació Catalana d’Hípica.

La disciplina de Raid consisteix en la realització d'un determinat recorregut en el menor temps possible.

La carrera posa a prova la resistència física de genets i cavalls, on es premia la bona preparació física del cavall, que ha de recórrer llargues distàncies sense sobrepassar un nombre mínim de pulsacions per minut establertes amb anterioritat. 

Durant el raid, el cavall també se sotmet a diversos controls veterinaris per a verificar les bones condicions de l’animal.

La prova de Santa Coloma s’ha dividit en dos trajectes, amb sortida i arribada a l’esplanada de Saioners, i tres distàncies: 40 km, 60 km i 80 km.

El primer traçat ha unit Santa Coloma amb l’Ermita de Montcorp de Riudarenes i han tornat a Santa Coloma.

En el segon tram, genets i cavalls han sortit de Santa Coloma per a dirigir-se cap a Serramagra de Sils, travessar el nucli de Vallcanera i passar la meta novament a Santa Coloma.

A Santa Coloma s’ha limitat la velocitat dels equips a 15 km/h per a protegir la salut dels cavalls sense renunciar a l’espectacle competitiu.

El raid selvatà ha començat a les vuit del matí i una part de l’esplanada dels Saioners també s’ha transformat en el backstage de la carrera amb espais habilitats per a l’equipament dels equips, el descans dels cavalls i els controls veterinaris.

La seva celebració ha comportat algunes afectacions puntuals en el trànsit. Mossos d’Esquadra, Policia Local i Protecció Civil han vetllat pel bon funcionament de l’esdeveniment. L’Ajuntament també ha fet recomanacions a la ciutadania per a garantir el bon desenvolupament de l’esdeveniment que ha organitzat el Club Selva Equus en col·laboració amb els Ajuntaments de Santa Coloma, Sils i Riudarenes.

 

  Imatge