Arbúcies s’encatifa per encetar les Enramades Confinades 2021

Arbúcies ha celebrat aquest cap de setmana la festa de les Catifes de flors naturals que tradicionalment són l’inici de les populars Enramades, la festa per excel·lència del calendari festiu arbucienc que des de l’any 1999 té la declaració de Festa Tradicional d’Interès Nacional que atorga la Generalitat de Catalunya.

Per segon any consecutiu, a causa de la pandèmia, el format de la celebració no ha estat l’habitual.

Els veïns i entitats arbucienques han dissenyat i confeccionat vint-i-dues catifes de petites dimensions que han abraçat tot el centre de la vila.

El circuit està format per les catifes i els raconsCATIFES, un projecte obert a artistes locals majors de setze anys que complementa el Concurs de Catifes de Flors i que pretén omplir diversos espais de l’itinerari de les catifes amb creacions artístiques i florals elaborades amb ornamentació amb flor i planta natural, elements vegetals o referències a l’àmbit floral.

Enguany, s’han exposat una quinzena de composicions. Tant les catifes com els raconsCATIFA també tenen el vessant de concurs on veïns i entitats competeixen per aconseguir algun dels premis que atorga el jurat.

Un cap de setmana sencer on els carrers Camprodon, L’Havana, Major, Pont, Prat Marcet, Segimon Folgaroles, Sorrall i Vern i les places Bosquerols, Encantats, Pepet Pol, Sant Jaume i Vila han respirat un ambient 100% festiu i primaveral amb els dissenys i muntatges florals.

Com mana la tradició, el cap de setmana de les Catifes l’ha tancat la cercavila i ballada dels gegants, grallers i flabiolaires juntament amb la banda Els New Serafins.

Aquest any, per la normativa de la Covid, el públic no ha pogut seguir la comitiva per evitar aglomeracions.

Els participants han passat per damunt les catifes animant a grans i petits. La cercavila fa un recorregut similar al que feia, fins a finals dels anys setanta, la processó de Corpus Christi.

Amb la Diada de Catifes comencen nou dies de festa i tradició en els cinc carrers d’enramada.

La programació la confeccionen entre les regidories de Festes i Turisme i està formada per concerts i espectacles, les danses, les passades, balcons guarnits, una exposició en els aparadors dels comerços, activitats de tota mena i focs artificials com a cloenda.  

A totes les activitats s’han de respectar les mesures vinculades a la Covid i pels espectacles, les entrades o invitacions, es poden reservar a la plataforma codetickets i a La Gabella.

                      

 

  Imatge