15 voluntaris participen en la neteja de l’entorn de Riudellots de la Selva

La primera jornada de neteja de l’entorn de Riudellots de la Selva que ha organitzat l’Ajuntament ha aplegat més d’una vintena de persones.

L’any passat, s’havia de celebrar una recollida de residus no biodegradables, però a causa de l’arribada de la pandèmia, es va suspendre.

Els participants han sortit de la Plaça de l’Ajuntament a les nou del matí i, aquesta primera edició, s’ha centrat en la recollida de deixalles en els marges dels camins per on transita més gent.

La comitiva ha passat pel carril bici a la C-25, el camí de Can Pujades, el Polígon Industrial i Can Buixó.

Una acció que s’ha emmarcat en el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra cada 5 de juny, i ha volgut conscienciar a tothom, dels més petits fins als més grans, de la necessitat de mantenir net el nostre entorn.

Els voluntaris han separat les deixalles en funció del tipus de material i l’empresa Nora, que gestiona el servei de la neteja i recollida de deixalles a la població, se n’ha fet càrrec posteriorment per portar-los a la deixalleria.

La idea de la regidoria de Medi Ambient és fer accions de neteja periòdicament.

Abans de començar la passejada i la neteja, el grup de voluntaris i voluntàries també ha rebut material  per a dur a terme la recollida i una ampolla d’aigua.

Al final de l’activitat, l’Ajuntament ha agraït la participació de grans i petits amb un obsequi. En el cas dels adults s’ha tractat d’una bossa de cotó reutilitzable. I els més joves han rebut un llapis de la Fundació Mona, un regal 100% sostenible que es pot plantar i del qual creixerà una Alfàbrega.

 

  Imatge