Travessia a rem entre Tossa i les Illes Balears a l’agost

Tossa de Mar ha presentat, aquest dissabte, la travessia a rem científic-cultural que en el mes d’agost unirà la vila amb el municipi de Sóller, que està situat a la costa nord-oest de l'illa de Mallorca.

La ruta entre Catalunya i les Illes Balears servirà per analitzar la qualitat de l’aigua del Mediterrani.

El projecte sorgeix de la col·laboració del municipi amb l’equip Oceancats, un grup de quatre remers de Catalunya i València preocupats per la contaminació dels oceans, que van crear l'Associació Catalana de Rem Oceànic, una organització sense ànim de lucre pionera a l’Estat que, a través de la pràctica del rem i la seva participació en accions i reptes nacionals i internacionals, vetlla per la defensa i conservació dels mars i oceans.

Durant la travessia, l’equip Oceancats analitzarà la quantitat de microplàstics presents a l’aigua.

La travessia es farà coincidir amb els 700 anys del primer registre d’un patró tossenc a un port de Mallorca per motius de cabotatge. Per commemorar l’efemèride, la tripulació també transportarà simbòlicament fins a Sóller una petita quantitat de suro, que serà intercanviada per una petita quantitat de sal, rememorant l’intercanvi comercial de fa segles entre les dues poblacions. Després, tornaran a Tossa.

La presentació, amb la presència de les autoritats locals i membres d’Oceancats, s’ha dut a terme a la zona d’Es Racó de la Platja Gran de Tossa amb l’arribada del remolc i rem a primera hora de la tarda.

L’acte ha format part del programa d’activitats del Dia Mundial del Medi Ambient que es commemora el 5 de juny.

 

  Imatge