Nou llibre de La Cuina a Sils amb receptes dolces tradicionals

Amb l’objectiu de seguir recuperant la memòria gastronòmica de les famílies de Sils, L’Ajuntament i el col·lectiu gastronòmic ‘La Cuina a Sils’ acaben de presentar el llibre ‘La Cuina Dolça’ amb receptes que faran les delícies dels paladars més llaminers.

La presentació s’ha dut a terme, aquest divendres, a la Sala Cultural la Laguna.

Les intervencions han anat a càrrec del coordinador de ‘La Cuina a Sils’, Xicu Anoro; l’historiador, Pep Vila; i Narcís Figueras, del Centre d’Estudis Selvatans.

L’última publicació de ‘La Cuina a Sils’ va sortir dels fogons a principis de l’any 2018 amb el llibre ‘La cuina dels flavonoides. Receptes de cuina tradicional per a la trempera, el cor i el cap’. I ara s’endinsen en el receptari tradicional més dolç.

Un altre viatge pel ric patrimoni gastronòmic silenc i que segueix engreixant el projecte de La Cuina a Sils, un col·lectiu que està format, principalment per dones, amb un centenar de participants i que va sorgir als anys noranta amb les populars “iaies de Sils” aconseguint un gran ressò i reconeixement internacional.

Tothom es mostra molt engrescat amb la publicació d’aquest nou volum després tants mesos d’aïllament a causa de la pandèmia, que se suma a l’edició d’altres llibres, quaderns i reculls des de finals dels anys noranta o la participació del col·lectiu en coneguts esdeveniments vinculats a la cuina tradicional aquí i fora de Catalunya.

En la publicació del llibre també hi ha participat la Generalitat, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal de la Selva.

 

  Imatge