Riudellots recorda a Fra. Dalmacius Ciurana amb diversos actes

Jaume Ciurana i Pons va néixer a Riudellots de la Selva a mitjans juliol de l’any 1574 i va morir a Girona, en el Convent de Sant Domènec, el 3 de juny de l’any 1637 a l’edat de 62 anys. Les seves despulles descansen a la Capella de Sant Miquel de la Parròquia de Riudellots des de l’any 1848.

Al voltant de l’aniversari de la seva mort, la seva vila natal, l’ha volgut recordar, aquest dissabte al vespre, amb una cerimònia divulgativa, religiosa i d’homenatge.

Primer s’ha fet una conferència sobre la figura de Dalmacius Ciurana i els seus miracles contra el mal. Una activitat religiosa que li va merèixer el reconeixement de Venerable, una declaració que concedeix l’Església catòlica.

La xerrada ha anat a càrrec l’historiador i professor riudellotenc, Elvis Mallorquí.

Tot seguit, s’ha fet una doble ofrena floral a la sepultura del Venerable. La primera l’ha fet la família i s’han fet una foto. Després, ha estat el torn de l’Ajuntament. Al final de les ofrenes, s’ha immortalitzat el moment amb una foto commemorativa de tots els assistents.

La commemoració s’ha acabat amb una missa en honor del frare durant la qual hi ha hagut l’actuació en directe d’una formació de dotze veus amb l’acompanyament musical de piano, guitarra i percussió.

                      

 

  Imatge