Un símbol de pau per a tots els pobles i ciutats de Catalunya a Riudellots

Riudellots de la Selva ha inaugurat, aquest divendres, una nova escultura a l’encreuament de l’Avinguda U d’octubre amb el carrer Major.

Es tracta d’una obra de l’artista d’origen francès i resident a la comarca de la Selva, des de fa més de quatre dècades, Pia Crozet.

El monument té una altura de quatre metres i s’ubica en un dels extrems del nou passeig U d’octubre.

També forma part d’un projecte que es titula ‘Catalunya, terra de pau i treva’, que abastarà tots països catalans. La primera escultura del projecte s’ha col·locat a Riudellots.

A l’acte hi ha assistit les autoritats locals, encapçales per l’alcaldessa, l’autora del monument, representants d’UNESCO Girona (entitat que treballa per la pau i la no-violència arreu del món) i ciutadania en general.

Tot seguit, l’alcaldessa, la presidenta de l’Associació d’Amics de la UNESCO de Girona, alumnes i professors de l’Escola de Riudellots també han participat en la plantació d’un xiprer.

Montserrat Roura i Dolors Reig han culminat el procés de plantació de l’arbre exhibint unes bones habilitats com a jardineres, fent feines de reg i vigilant que no quedés tort, i, esglaonadament, els nens i nenes s’han acostat fins al xifrer per llençar terra al forat i acabar de tapar les arrels.

També s’han llegit petits poemes que estan escrits en quatre targetes que pengen del Xiprer.

Des de l’organització de les Nacions Unides per l’Educació, la Ciència i la Cultura, UNESCO, agraeixen el compromís de la població a favor de la cultura de la pau i expliquen el motiu pel qual escollit un xiprer.

Normalment, la plantada de l’arbre es duu a terme amb el Dia de la Pau, el 30 de gener. Però, enguany, per fer-lo coincidir amb la inauguració de l’escultura, s’ha fet aquest divendres.

                      

 

  Imatge