Ramon Gascons, d’Endavant Tossa, nou batlle fins a l’any 2023

L’Ajuntament de Tossa ha viscut, aquest dissabte al migdia, la sessió extraordinària d’elecció del nou alcalde, Ramon Gascons.

Gascons, cap de llista d’Endavant Tossa, agafa el relleu a Immaculada Colom, de JuntsxTossa. Immaculada Colom ha estat l’alcaldessa i regidora de Governació, Patrimoni, Salut i col·laboradora de Cultura en els primers dos anys de mandat.

El traspàs de l’alcaldia a mig mandat va ser un dels compromisos que va facilitar l’assoliment d’un pacte de govern a tres bandes, amb una folgada majoria absoluta de deu regidors i regidores: quatre de JuntsxTossa, quatre d’Endavant Tossa i un parell d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Tossa Unida va ser la força més votada, però no va poder formar govern. Tossa Unida amb cinc edils, i Ciudadanos amb un regidor, són a l’oposició.

Durant la primera meitat de mandat, Ramon Gascons, ha ocupat la primera tinença d’alcaldia i les àrees d’Urbanisme, Medi Ambient, Manteniment i serveis, Urbanitzacions i Benestar animal.

Després de la presa de possessió, on Ramon Gascons ha rebut la vara d’alcalde de mans d’Immaculada Colom, ha llegit el seu discurs d’investidura on ha parlat del model de governança que liderarà fins a l’any 2023 per a servir als tossencs i tossenques.

Immaculada Colom, que va renunciar al càrrec d’alcaldessa perquè es pogués produir el relleu, es mostra satisfeta de la tasca que ha fet JuntsxTossa a l’alcaldia.

Feia vint-i-dos anys que el municipi estava governat per alcaldesses.

Ramon Gascons ha sortit elegit amb el suport del govern i l’oposició no ha votat.

El nou batlle, de 53 anys, és empresari i tècnic en administració i gestió, amb estudis de planificació de les destinacions turístiques. La seva esposa i dues filles l’han acompanyat durant la sessió d’investidura que s’ha celebrat a l’edifici La Nau amb l’assistència d’unes trenta persones.

                      

 

  Imatge