Tossa de Mar rumbeja amb Buhos en la primera jornada del festival

Tossa de Mar ha viscut, per cinquè any, una autèntica marató de la millor rumba i música catalana amb les actuacions de sis grups musicals capdavanters de cada gènere i animació per tota la vila.

L’any passat, a causa de la pandèmia, el festival va anul·lar-se i, per tant, aquest 2021, públic i grups han tornat amb més ganes que mai de començar a cremar les primeres tardes, vespres i nits d’estiu a Tossa.

El format de l’esdeveniment també s’ha adaptat a la normativa per prevenir els contagis de Covid com la recollida anticipada d’entrades, la limitació de l’aforament o el canvi d’emplaçament dels concerts més importants.

El cinquè Festival de Rumba i Música Catalana, que s’ha emmarcat en els actes de la Festa Major d’Estiu de Sant Pere, ha començat a la mitja tarda de divendres amb Rumba i Música Catalana pel Poble, una proposta d’animació sobre quatre rodes que també s’ha repetit diumenge. Una oportunitat per gaudir dels millors hits de la història de la rumba i la música del país.

La Plaça de l’Església ha acollit el primer concert de la programació, amb les entrades exhaurides. Un recital gratuït de poesia per rumbes, en el qual es conjuguen poemes musicats pensats especialment per a l’espectacle així com versions de poemes ja musicats per altres músics, també adaptat a la proposta.

Aquest grup de rumbes de la Floresta ha interpretat poemes d’autors catalans adaptats a la rumba, així com una revisió de cançons poètiques i adaptacions al català de clàssics.

Joan Salvat Papasseit, Maria Mercè Marçal, Miquel Martí i Pol, Montserrat Abelló, Josep Maria de Segarra i Josep Carner, entre altres, a ritme de rumba.

El camp de futbol ha estat l’escenari d’un dels concerts estrella, l’actuació de Buhos, que a finals de l’any passat van publicar el seu darrer disc i quart treball de la seva carrera musical “El Dia de la Victòria”.

Normalment, les actuacions principals del festival es feien a la platja, però a causa de la Covid, aquesta vegada s’han traslladat en el camp de futbol per a garantir la seguretat dels espectadors, respecte de la distància social com l’aforament de seients.

El grup de Calafell, referent en la música festiva dels Països Catalans, té 180.000 seguidors a les xarxes socials, 250.000 oients mensuals a Spotify i més de 30 milions de reproduccions a YouTube. Guillem Solé a la veu i tota la banda s’han posat al públic a la butxaca amb un bon reguitzell d’èxits i temes que els han coronat com un dels grans noms del moment.

I per rematar la primera jornada de festival, el grup de rumba Los Toteros, encapçalat pel gran Alfonso, ha posat la cirereta en el cartell del primer dia amb un ampli repertori de cançons, a la zona de fires, a l’Avinguda Catalunya.

                      

 

  Imatge