Els germans Lores-Gelpí, pregoners de Sant Pere a Tossa

El repic general de campanes de l’Església Parroquial de Sant Vicenç i la lectura del pregó han donat el tret de sortida en els actes tradicionals de la Festa Major de Sant Pere de Tossa de Mar.

Aquest dilluns, a última hora de la tarda, tossencs i tossenques s’han trobat en el Passeig de Mossèn Cinto Verdaguer per escoltar el pregó de la Festa Major, en vigília de la festivitat de Sant Pere, Patró dels Pescadors.

Enguany, els encarregats de llegir el discurs han estat els germans Lores-Gelpí, Xavier i Josep Maria, la tercera generació que regenta el restaurant familiar “La Cuina de Can Simón”, situat en el barri antic de Tossa i amb una Estrella Michelin.

A través del seu pregó, els germans Lores-Gelpí, han cuinat la recepta perfecta, en sintonia amb la seva filosofia en els fogons i a les sales de Can Simón de casar la modernitat, tradició i familiaritat. Un discurs elaborat amb festa, records, història i la identitat de les famílies tossenques i tot barrejat amb un polsim d’emoció, que ha deixat al públic amb un molt bon sabor de boca i més ganes de celebració.

Després del pregó, en Xavier i en Josep Maria han preparat un cocktel amb licor de murtra, un toc de farigola, vi i suc de fruites i el públic l’han pogut degustar.

A la nit, l’exitós programa de TVTossa “Tot Plegat” de Carles Couso, Marc Carrillo i Artur Rubau, s’ha emès en directe des del Passeig de Mossèn Cinto Verdaguer amb contingut inèdit, entrevistes a personalitats locals i música en viu.

L’equip del “Tot Plegat”, format per una desena de persones, ha volgut fer coincidir l’últim programa de la temporada amb el tret de sortida dels actes de la Festa Major de Sant Pere, amb l’assistència de públic.

“Tot Plegat” va començar a la ràdio. Arran del seu èxit, l’equip va fer el salt a la televisió i a les xarxes socials.

El programa s’emet cada dilluns a les deu de la nit a Televisió de Tossa i es pot seguir en línia a Facebook. Tots els programes també es poden recuperar en el seu canal de YouTube.

Amb el programa d’aquest dilluns a la nit han tancat la tercera temporada en la qual s’han emès més d’una quarantena de programes. A mitjans gener, també van celebrar els 100 programes en antena. Cada setmana, des del plató del programa, amb connexions telemàtiques i reportatges a l’exterior, aborden temes d’actualitat, informació local, entrevistes a persones vinculades a Tossa i representatives de diversos àmbits del país i la participació de l’audiència.

Durant els primers mesos de la pandèmia, van fer una marató de programes des de casa i els estudis de TVTossa. Van tancar la temporada 2019-2020 amb l’emissió d’una vuitantena de programes.

Finalment, per tancar la primera jornada de la Festa Major, el grup empordanès, The Funk Power Station, una gran ‘Big Band’ d’onze músics, ha amenitzat durant un parell d’hores la revetlla de Sant Pere a ritme de funk, soul i disco.

The Funk Power Station va néixer el 2018 amb l’objectiu de fer un homenatge a les grans formacions i artistes de la història del Funk, Soul, Disco i Rhythm&blues, convertint el seu directe en una festa vibrant, oferint un repertori espatarrant ple d’energia, on s’invoca l’esperit dels Earth Wind&Fire, Kool and The Gang, James Brown, Bruno Mars, Wilson Picket, Stevie Wonder, Donna Summer o Otis Redding.

                      

 

  Imatge