Santa Coloma de Farners celebra l'«Any Beulas» fins a l’estiu de 2022

Els Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han acollit, aquest divendres, la presentació dels actes de l'«Any Beulas».

Dotze mesos en els quals s’han programat un parell d’exposicions, una visita guiada i l’itinerari Beulas, xerrades, música i microdansa, un taller de paisatgisme i un concurs de punts de llibre i una actuació a tres bandes amb dansa, música i vídeoart.

La presentació ha anat a càrrec del batlle colomenc, Joan Martí; la regidora de cultura, Mireia Mitjavila; la directora dels Serveis Territorials a Girona de Cultura, Carme Renedo; Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona i diputat de Cultura. A l’acte també hi han estat presents altres autoritats; Sebastià Goday, comissari de l’exposició “Els nostres Beulas”; membres de la Comissió de l'«Any Beulas» i representants d’altres àmbits.

Amb l'«Any Beulas», la ciutat natal del pintor paisatgista i mecenes, vol homenatjar-lo en l’any del centenari del seu naixement.

La directora dels Serveis Territorials a Girona de Cultura ha destacat i agraït la feina de tothom per tirar endavant l'«Any Beulas».

Josep Beulas i Recasens va néixer a Santa Coloma el dia 7 d’agost de 1921, fill de Josep Beulas Pujols i Maria Recasens Carbonell, i va morir a Osca, a l’edat de 95 anys, l’agost de 2017. Des de ben petit ja tenia interès pel dibuix. Durant uns anys va compaginar la seva vocació artística amb l’ofici de sastre. L’any 1946 es va casar amb María Serrate i va fixar la seva residència a Osca. Al llarg de la seva vida, va estudiar i exposar a ciutats com París, Roma, Madrid o Nova York, va rebre prestigiosos guardons i l’any 2000 va constituir-se la Fundación Beulas, embrió del Centro de Arte y Naturaleza de Huesca. Beulas va donar a Santa Coloma de Farners una important col·lecció de les seves obres i la ciutat va nomenar-lo fill predilecte l’any 1983.

                      

 

  Imatge