Inversió de 3,5 milions d’euros a l’Estació depuradora de Tossa de Mar

El consorci d’aigües Costa Brava-Girona ha donat llum verda a un pla d’inversions de més de 3,5 milions d’euros per a l’estació depuradora d’aigües residuals de Tossa, que s’ubica en el Parc de Sa Riera.

El motiu és que s’han detectat diversos problemes en les instal·lacions actuals. Les turbines presenten problemes per oxigenar correctament el reactor biològic i la digestió aeròbia que estabilitza els fangs.

També s’ha constatat que dins el reactor en el contingut d’oxigen no és homogeni i això repercuteix en el procés d’aeració del fang, una pèrdua d’eficàcia dels decantadors primaris i el desús del digestor.

El mal funcionament dels equips, ha malmès la maquinària i l’ha deixat obsoleta.

El nou projecte, en el que s’ha treballat en els darrers quatre anys, comporta millores en diversos àmbits.

L’alcalde reconeix que la seva execució serà complexa perquè s’haurà d’adaptar a l’augment de població estacional.

L’estació depuradora de Tossa es va posar en marxa l’any 1980. La planta es va dissenyar originàriament per un cabal de 5.700 m³/d i des de l’any 2003, gràcies a la construcció d’un nou secundari i d’un espessidor de fangs, el cabal de disseny de les instal·lacions és de 7.000 m³/d.

En paral·lel, l’Ajuntament també està impulsant millores en la gestió d’aigua regenerada, per assolir una major eficiència i un major estalvi de consum i de diners.

                      

 

 

  Imatge