L’incendi de Lloret de Mar i Tossa de Mar ha cremat 7 hectàrees

L’incendi d’aquest dimarts al matí, entre els termes de Lloret de Mar i Tossa de Mar, ha començat quan una furgoneta s’ha avariat a la carretera GI-682, a l’altura del quilòmetre setze, i el vehicle ha començat a cremar. Les flames del cotxe s’han estès pel voral de la carretera i han entrat a la zona forestal.

El recorregut del foc ha passat molt a prop d’urbanitzacions de la zona o un càmping. L’incendi ha cremat una part d’una casa i la tanca vegetal d’una altra. No ha causat cap ferit.

Els Bombers han arribat a la zona cap a un quart de dotze. En el dispositiu hi ha participat 36 dotacions terrestres, un helicòpter de comandament, un de coordinació, 4 bombarders i 4 avions de vigilància i atac.

Com a mesura preventiva, a causa de la intensa fumera, els Mossos d’Esquadra han confinat en els seus habitatges una quarantena de persones.

També s’ha tallat, durant unes hores, en els dos sentits de la marxa, la carretera GI-682.

Els Bombers han concentrat els seus esforços, principalment, en aturar les flames a la carena, per la proximitat de les flames a les zones habitades, i frenar l’aparició de focus secundaris.

Per la complexitat del foc, els Bombers han tractat l’incendi com si en fossin dos. El primer, que ha començat en cremar la furgoneta i ha ascendit muntanya amunt, i el segon, generat per tots els focus secundaris des del cap de l’incendi cap endavant.

En total, el foc ha afectat una superfície d’unes set hectàrees, prop d’un parell de les quals corresponen a terreny forestal i la resta són de sòl urbà dins els límits de la urbanització Font de Sant Llorenç.

 

 

  Imatge