Rutes per a descobrir llegendes, anècdotes i espais emblemàtics

Per donar a conèixer els edificis més significatius de l’urbanisme hilarienc, espais de la vila que han esdevingut un punt d’aturada obligat, i descobrir llegendes i anècdotes que han passat de generació en generació, l’Oficina de Turisme de Sant Hilari Sacalm organitza cada quinze dies la Ruta Racons i la Ruta Llegendes. Ambdues es van alternant al llarg del mes.  

Nosaltres, aquest divendres, ens hem unit a la Ruta Racons. Un itinerari que surt de l’Oficina de Turisme i ressegueix una desena de punts representatius del ric patrimoni històric i cultural immaterial de la capital de les Guilleries i el Montseny.

La visita s’allarga entre una hora i mitja i dues, en funció del perfil dels participants.

El grup s’atura a l’edifici del Museu de les Guilleries, ubicat al nucli antic del poble, concretament dins l’edifici de la Cooperativa, construït el 1920 com a seu dels roders; l’Església de Sant Hlari inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya; l’edifici noucentista del Despatx de l’Aigua que va ser projectat per Josep Maria Pericas; la casa natal de l’escriptor i poeta català d’Anton Busquets i Punset; o el Balneari Font Vella.

Sant Hilari també és una vila de llegendes. Una de les més populars és la que fa referència a les famoses tovalles de Can Rovira, que abans era la casa pairal de més consideració de la vila. Aquesta la podem descobrir a la Ruta Racons.

Però també se n’expliquen d’altres com ‘La petjada del diable’ que narra una història relacionada amb el diable i Sant Antoni Abad, que vivia a Sant Miquel de Solterra o ‘La Pedra Llarga’ una misteriosa roca que amaga dues llegendes relacionades amb el dimoni.

Les rutes es fan en divendres i comencen a dos quarts de set de la tarda, encara que si es demana a l’Oficina de Turisme també es programen grups organitzats altres dies. Les places són limitades i les inscripcions es fan directament a l’Oficina de Turisme o omplint un formulari a la web de l’Ajuntament. El preu de la visita són dos euros per persona, llevat dels menors de vuit anys que no paguen.

                      

 

 

  Imatge