Tossa celebra 70 anys del rodatge de ‘Pandora y el Holandés Errante’

La primavera de l’any 1950 es va filmar a Tossa de Mar 'Pandora y el Holandés Errante', dirigida pel cineasta americà, Albert Lewin, i protagonitzada per Ava Gardner; James Mason, Nigel Patrick i el torero, Mario Cabré.

Bona part del rodatge es va dur a terme en escenaris naturals de Tossa i va revolucionar la tranquil·la vida dels tossencs i tossenques. La pel·lícula es va estrenar l’any següent i el seu èxit va donar a conèixer Tossa i la Costa Brava mundialment.

Per commemorar els 70 anys del rodatge, la població tossenca ha organitzat un conjunt d’activitats que recordaran l’efemèride.

L’arribada de milers de turistes, personalitats i estrelles de l’època, encisats pels encants i paisatges del litoral de Girona, va transformar un territori sumit en la postguerra en una destinació turística de primer ordre que captivava a tothom. Un canvi de rumb que va representar un abans i després en el model econòmic i social de Tossa i la Costa Brava.

La presentació de la programació ha tingut lloc, aquest dimecres, a la placeta que porta el nom de l’actriu i que està presidida per una estàtua de bronze, a mida natural, d’Ava Gardner, de l’artista Ció Abellí.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde, Ramon Gascons, el regidor de Turisme, Gregori Martínez, la regidora de Cultura, Ana M. Prieto així com representants d'associacions de Tossa de Mar que s’han involucrat en la preparació de la celebració.

Els assistents a l’acte, també han pogut degustar en primícia el “Flam Sinatra” i el “Vermut Pandora”, un parell d’iniciatives gastronòmiques que es podran degustar en els restaurants del col·lectiu de la cuina tradicional tossenca.

Altres plats forts de la programació, que s’allargarà fins a finals d’agost, són una exposició i l’edició d’una revista gratuïta il·lustrada amb anècdotes i curiositats que es distribuirà a la Costa Brava, Costa del Maresme, Girona o Barcelona

També s’ha programat el passi de la pel·lícula en versió original a la Platja Gran de Tossa i el cantautor Litus, que va viure uns anys a Tossa, interpretarà una cançó dedicada a Ava Gardner que ha inclòs en el seu disc “Hablo tu idioma pero no lo entiendo”. El concert tindrà lloc el 13 d’agost.

Afegir que el “Flam Sinatra” i el “Vermut Pandora” s’ha elaborat amb ingredients inspirats en Frank Sinatra i Ava Garder, una de les parelles més famoses de Hollywood. El primer, conté Jack Daniels, recordant la visita que va fer el cantant i actor al rodatge en saber que Gardner podia mantenir un idil·li amb Mario Cabre.

I el vermut  és una beguda refrescant i glamurosa que recull essències herbàcies de la mediterrània, la potència dels destil·lats de kentucky i la guspira i vitalitat de la soda.

                      

 

 

  Imatge