Arbúcies celebra la Festa Major amb una vintena d'activitats

Un estiu més, la Festa Major ha estat un punt de trobada pels arbuciencs i arbucienques de totes les edats.

Per segon any consecutiu, la programació s'ha adaptat a l'evolució de la pandèmia amb la cancel•lació d'algunes activitats a última hora per l'impacte de la cinquena onada, amb aforaments limitats, reserva anticipada d'entrades o la celebració de totes les activitats a l'exterior, bàsicament, a Can Cassó.

Divendres al vespre, a Can Cassó, s'ha fet el tradicional Pregó de Festa Major que, en aquesta ocasió, ha anat a càrrec de l'equip sanitari del CAP d'Arbúcies.

Convertint-los en els protagonistes de l'acte d'anunciament oficial de l'inici de la Festa Major, que juntament amb les Enramades, són les celebracions més importants del calendari festiu arbucienc, la població ha volgut reconèixer la gran tasca que està realitzant el personal sanitari al capdavant de la crisi de la Covid.

L'acte inaugural de la Festa Major, que ha presentat l'actor i director teatral, Jordi Ferragut, també ha inclòs una mostra de patinatge artístic a càrrec del Club Patí Arbúcies, una audició musical que han interpretat els alumnes de l'Escola de Música Mestre Lluís Torres d'Arbúcies i l'espectacle de dansa de l'Escola de Dansa d'Arbúcies.

Dissabte, la música de Miquel del Roig ha amenitzat el vespre. Referent de les Festes Majors, festivals i celebracions populars del país, el músic ebrenc, amb l'únic acompanyament de la seva guitarra, ha desplegat el seu popurri de temes propis, tonades conegudes i lletres enganxoses, que l'han convertit en un músic genuí i irrepetible, capaç de contagiar les ganes de gresca i xerinola a públic de totes les edats.

A la nit, Òscar Saenz, Tian Lara i Àngel Miralles han ofert l'espectacle "Vermunólogos", un còcktel de monòlegs, música en directe, improvisació i molt més. Una proposta que va més enllà d'una funció de comèdia i esdevé una autèntica festa, on el públic també n'és el protagonista.

Diumenge, la música de Festa Major en majúscules s'ha instal•lat a Can Cassó amb el Gran Concert de l'Orquestra Metropol. Les quatre veus i dotze músics de Metropol han presentat un espectacle que no ha deixat a ningú indiferent en la platea de Can Cassó.

Un concert fresc i renovat, pensat per a tots els públics, barrejant la solemnitat dels concerts de Festa Major de tota la vida amb notes d'humor, peces clàssiques i modernes i l'equilibri perfecte entre diversió, orquestra i la millor selecció musical per a crear un autèntic ambient de Festa Major.

Dimarts, per acomiadar la Festa Major 2021, el músic, actor i humorista arbucienc, Fel Faixedas, amb Carles Xuriguera, han presentat l'obra 'Ni rastre de qui vam ser'.

Feia 10 anys que Faixedas i Xuriguera no estrenaven una obra conjunta.

Sota la direcció de Robert Molist, la comèdia 'Ni rastre de qui vam ser' té com a fil conductor la pandèmia i el duet es converteix en un equip de vigilants d'escenari qualificats i autònoms contractats pel govern perquè facin complir la llei.

Cinc dies de Festa Major que han culminat amb una gran participació dels arbuciencs i arbucienques en totes les activitats programades i moltes ganes que l'any 2022, les mascaretes i les restriccions ja no siguin, també, protagonistes de la Festa Major.

 

 

  Imatge